A gyerekek imádnak kertészkedni, és a legtöbb gyermek imádja az édes zamatos piros epret is. Így hát kössük össze a kettőt és ültessünk epertornyot gyermekeinkkel együtt, megmutatjuk hogyan!

A saját ültetésű és termesztésű eper nem csak finomabb, mint a bolti, de egészségesebb is, hiszen gyermekeink ezekből bármikor leszakíthatnak a teraszon egy –két szemet, mert nincs a növény műtrágyázva és növényvédő szerrel permetezve.

Nézzük mire lesz szükségünk a szamócatorony megépítéséhez:

3-4 db agyagcserép különböző méretekben

Vízálló festék a rajzoláshoz

Agyaggranulátum a víz elvezetéséhez

Virágföld

Kb. 10-12 tő eperpalánta

Ecset a festéshez

Ültető kanál

Öntözőkanna

Kertészkesztyű

Első lépésként szerezzünk be minden hozzávalót, a gyerekek még jobban fogják élvezni az eper ültetését, ha a saját kezükkel festhetik ki a cserepeket.

A palánták vásárlásánál kérjük az eladók segítségét, hogy olyan fajtát válasszunk, amely egész nyáron át bőven terem majd.

A cserepek aljára terítsünk szét egy réteg agyaggranulátumot, ez megakadályozza, hogy a víz megálljon a cserép alján, és a növény gyökere rothadásnak induljon

Ezután töltsük meg a cserepet jó minőségű virágfölddel, és a cserép méretéhez viszonyítva ültessünk a szélére 2-4-6 eper palántát.

Fontos hogy az alsó cserepet csak félig töltsük meg virágfölddel, majd a következő kisebb méretű cserepet helyezzük el a közepére, végül jöhet a legfelső emelet, amely a legkisebb méretű cserép lesz.

A háromemeletes építményt ezután már csak be kell ültetni körbe szamóca palántával, fel kell tölteni virágfölddel, és jó alaposan be kell öntözni a növényeket.

Az eper nagyon szereti a napos meleg kertrészeket, így az epertornyot is ilyen helyre tegyük, ezután már csak rendszeres öntözni és havonta egyszer tápoldatozni kell a siker érdekében.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!