Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki a piteformának (23 cm) megfelelő méretűre, majd helyezzük a formába, villával sűrűn szurkáljuk meg, és süssük elő 5 perc alatt a 200 fokos sütőben. Ha a tészta elősült, hagyjuk kicsit hűlni.


A medvehagymát, a spenótot és a kínai kelt tisztítsuk és szárítsuk meg, aztán vágjuk kisebb darabokra. A tojásokat lazán verjük fel villával, majd adjuk hozzá a tejet és a tejszín, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt és nyomjuk bele a gerezd fokhagymát. A feta sajtot vágjuk 1x1 cm-es kockákra.



A leveleket pakoljuk a tésztára, tegyük rá a feta kockákat is és öntsük le a tojásos keverékkel. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni (25 perc).


Mikor már félig kész van, vegyük ki a pitét, és reszeljük rá a sajtot. Tegyük vissza a forró sütőbe. Akkor jó, mikor a sajt szép aranybarna színt kap. Saláta illik mellé.

Beküldő: Kovács Alexandra

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!