Tárkonyos csirkemell

Ha egy gyors vacsorára van szükség, íme, egy remek tárkonyos csirkemelles recept, amely gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók: 4 szelet csirkemellfilé, só, őrölt bors,1 vöröshagyma,2 evőkanál vaj,2 sárgarépa,1 csokor tárkony, kakukkfű,3 evőkanál főzőtejszín.

A hússzeleteket megsózzuk, borssal meghintjük, a finomra vágott hagymát a forró vajon megfuttatjuk, a karikára vágott répát megforgatjuk rajta, és a húst belefektetjük, tárkonnyal, kakukkfűvel fűszerezzük. Amikor a hús, és a répa megpuhult a hússzeleteket kiemeljük a lábasból. Visszamaradt levét tejszínnel krémesítjük, a csirkét visszatesszük mártásba, és összeforraljuk, tárkonnyal meghintve tálaljuk.

Csokis diós pite

A gyerekek kedvence lesz ez a finom diós csokoládés pite, amely egész évben remek édesség a családnak.

Hozzávalók: 20dk liszt,20dk vaj,30dk cukor,10 tojás,1cs sütőpor,20dk étcsokoládé bevonó,25dk dió. A vajat 15dk cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, 10dk csokoládét finomra aprítunk, és a durvára vágott dióval együtt a tojáshabba forgatjuk. A masszát a tésztára simítjuk.180 fokon kb. 30 percig sütjük. A maradék csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, majd nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára apró lyukat vágunk, és a csokival áthúzzuk a süteményt.


Töltött padlizsán

A padlizsán szerelmeseinek és vegetáriánusoknak ajánljuk ezt a remek mediterrán receptet!

Hozzávalók: 4db padlizsán,40dk paradicsom,20dk fetasajt, bazsalikom, olívaolaj,5dk fenyőmag,1ekanál fehérborecet.

A padlizsánt hosszában 4 helyen bevágjuk, bő forró olajban puhára sütjük, csónak alakúra formázzuk. A paradicsomot, és a fetát kockákra vágjuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a pirított fenyőmagot, ízesítjük olívaolajjal, sóval, összekeverjük, és a padlizsánokba töltjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!