Káposztás –répás muffin:

Hozzávalók:

30 dkg fejes káposzta, 2 kanál olaj, 2 kiskanál cukor, köménymag, só, őrölt bors, 25 dkg liszt, 1cs. sütőpor, 2 dl tejföl, 2 tojás, muffin papír.

A káposztát és a sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük mindkettőt. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a sárgarépát a káposztával együtt rádobjuk, kevés cukorral megpirítjuk, és ízesítjük őrölt köménymaggal. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180fokra, előkészítjük a muffin sütőt a papírokkal. Egy tálban a lisztet összekeverjük kevés sóval, borssal, és sütőporral. A puha vajat szétmorzsoljuk, a tojással, tejföllel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Amikor a tészta már elég sima beleforgatjuk a párolt répás káposztát. A muffin formákat megtöltjük a tésztával és közepes meleg sütőben megsütjük.

Gombás muffin:

Hozzávalók:

25 dkg csiperkegomba, 2 kanál olaj, 1 fej vöröshagyma, friss petrezselyem zöldje, 15 dkg reszelt sajt, 1cs. sütőpor, 1 kiskanál só, bors, 15 dkg puha vaj, 2 dl kefir, muffin papír.

A gombát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zölddel. a végén hozzáadjuk a gombát és együtt pároljuk őket. A sütőt előkészítjük 180 fokra állítva. Egy tálban a lisztet összekeverjük a fele reszelt sajttal, a sütőporral, kevés sóval, borssal. Egy másik tálban a puha vajat a tojással és a kefirrel kikeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük. A végén hozzáadjuk a párolt gombát is, és az így elkészült tésztát kanalazzuk bele a muffin papírokba. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Káposztás muffin:

Hozzávalók:

25 dkg liszt, őrölt bors, sütőpor, 30 dkg reszelt káposzta, kis kanál só, 2 dl tej, 3 tojás, kis fej vöröshagyma,7 kanál vaj, 10 dkg szezámmag.

Elkészítés: Egy tálba összekeverjük a sütőport, a sót, a cukrot, borsot, a finomra vágott vöröshagymát. Keverjük hozzá a reszelt káposztát. Egy másik tálba keverjük össze a tojásokat, a tejet, és az olvasztott vajat. Majd a két tál tartalmát óvatosan vegyítsük össze, de ne keverjük túl. Az így kapott masszát kanalazzuk bele a kapszlikba, szórjuk meg a tetejét szezámmaggal, és előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük kb. 15-20 percig.


Vegyes zöldséges muffin:

Hozzávalók: 1 nagyobb piros pritamin paprika, 1 nagyobb sárga pritamin paprika, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem zöldje, só, bors, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 cs, sütőpor, 15 dkg puha vaj, 2 dl tejföl.

Ezt a muffint szinte bármilyen zöldséggel elehet készíteni ami, van otthon, tehetünk hozzá pl. brokkolit, cukkinit, káposztát. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a paprikát, a petrezselyem zöldjét és összepároljuk. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, egy másik tálban a tojást, a vajat a tejfölt kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A végén belekeverjük a párolt színes pritamin paprikákát és az így elkészült tésztát belekanalazzuk a muffin papírba. Az előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!