4 tojás sárgáját 26 dkg porcukorral habosra keverünk,1 dl meleg vízzel és 1 dl olajjal tovább keverjük.

26 dkg lisztet 1 csomag sütőporral elkeverünk és ezt a tojásos masszához keverjük. A masszát ezután kettéosztjuk, egyikbe 2 kanál kakaót teszünk. A 2-2- tojásfehérjét habbá verjük, és a masszákhoz adjuk. Zsírozott lisztezett őzgerincformába rakjuk, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Krém: két különböző színű pudingport felfőzünk külön- külön 2 dl tejjel. 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral és ezt a kihűlt pudingokhoz adjuk, és jól összekeverjük.

Ha készen van a 2 piskóta /fehér és kakaós/ felszeleteljük az őzgerincforma alapján és felváltva megkenjük a kétféle pudinggal /pl.: kakaós piskóta vanília pudingos krém majd fehér piskóta csokoládé pudingos krém/ és egymás után tesszük össze őket. Így kb. 1 méter hosszú süteményt kapunk, amit 1 tábla olvasztott tortabevonóval megkenünk a végén. Ha elkészült ferdén szeleteljük, így egy szelet 4 színű lesz.

A receptet Mozsár Andrásné nevű kedves olvasónk küldte be.