Nem csak a frissen ültetett, növények számára kell a tápanyag, hanem a zöldségek, fűszernövény, és gyümölcsfák számára is fontos a tápanyag megfelelő pótlása.

Ha új növényt ültetünk a kertbe, elég, ha egy tápanyagban gazdag virágföldbe ültetjük, vagy az ültető föld mellé biohumuszt keverünk. Ám ebben az esetben ültetés után négy vagy hat-hétig ne adjunk trágyát a növényeknek, mert kiégetjük őket.

Azoknak a növényeknek, amelyeknek nagyobb a tápanyag igénye, érdemes a nyár folyamán is tápanyagot pótolni, mert a terméskötődéhez nagyon sok tápanyagot használnak fel a növények.

Azt hogy milyen trágyát használjunk, nagyban függ az adott növény „étvágyától” de a trágyák csomagolásán pontosan le van, írva milyen növénycsoportra javasolják a gyártók.

A műtrágya helyett, ha van rá lehetőség, inkább szerves trágyát adjunk a növényeknek, ám október és november táján, valamint februárban semmiképp ne adagoljunk trágyát, mert a nyugalmi időszakban a növények nem tudják ezt felhasználni.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!