szombat, 23 szeptember 2017

12 tipp a boldogsághoz!

Zavaró tényező a túlterheltség. A probléma elsősorban, hogy túl sok dolog köti le egyszerre az ember figyelmét. Telefonon, e-mailben, levélben, és személyesen keresik egyszerre egymást az emberek.

 

Sok olyan téma van a televízióban, az újságban és az interneten, amelyből tanulni lehet. A rádióból, tévéből szűrődő háttérzajok, a gyerekek és a kollégák állandó duruzsolása sokszor zavaró tényezők. Hirdetések ugranak fel a legvalószínűtlenebb helyeken a monitoron. A berendezések fütyülnek, csörögnek, berregnek, zörögnek.

Ez épp elég ahhoz, hogy őrületbe kergessen valakit. Elveszíti az ember a gondolatmenetét, elfelejti, mit is csinált éppen, és bajba kerül a feladatok újrakezdése miatt.

Azonban van megoldás, hogy lecsendesítsük az állandó zajokat az agyban, akár meditáció nélkül is. Ha nyugodtabbnak és koncentráltabbnak érzi magát valaki, akkor hatékonyabb is. Kiderült ugyanis, hogy nem tudnak egyszerre két dologra koncentrálni az emberek. Egy nemrégiben készült felmérés kimutatta, tizenöt percig tart visszarázódni a félbehagyott feladatba, ha e-maileket vagy leveleket kell írni munka közben.

Az imént felsorolt javaslatok meglehetősen drákóinak tűnnek, de észre fogja venni a különbséget mindenki a saját hétköznapjaiban. Sokan valóban úgy vélik ugyanis, hogy képes az ember nekivágni a hétnek vagy a hétvégének az imént említett zavaró tényezők nélkül is.

 

  • Ha bekapcsolva hagyja a tévét, például reggeli készülődés közben, kapcsolja ki.
  • Tegyen így a rádióval is, még az autóban is.
  • Ne vigyen magával iPodot.
  • Legyen egy cetli a szobában azzal a felirattal, hogy „Nyugodt elme”. Valahányszor ránéz majd, leereszt egy picit, és elsimítja a gondolatait. Ez valóban működik.
  • A családdal töltött idő közben ossza el a gyerekeket a felnőttek között. Ha lehetséges minden felnőttre egy gyerek jusson.
  • Ne végezzen egyszerre több feladatot. Ne beszéljen telefonon főzés közben, ne nézze meg az e-mailjeit konferenciahívás közben, és ne rendezgesse a leveleit, míg a gyerek a házi feladatát magyarázza.
  • Némítsa le a telefonját. Ha hallja, hogy csörög, esetleg azt képzeli, az is idegességhez vezethet.
  • Pihenjen az elintéznivalók között. Készítsen egy listát a teendőkről, de ha nem tudja, ne próbálja meg bezsúfolni őket egy napra.
  • Ne nézzen tükörbe egy hétig.
  • Csak információszerzés céljából használja az internetet. Ha kész, ne nézelődjön tovább. Így nem ugrál majd linkről linkre.

-          Twyla Tharpnak van egy érdekes megközelítése: alkalmanként, egy hétig nem nézi a számokat. Nem néz rá az órára, a szerződésekre, a banki kimutatásokra, a fürdőszobai mérlegre, vagy bármi olyanra, aminek köze van a számokhoz. Mindezt azért, hogy az agyának a másik részét is használja egy kicsit.


-          Ne essen kísértésbe. Ha otthonában dolgozik, a család, a telefon, az e-mail és az internet elcsábíthatják a munkától. Ilyenkor menjen egy csendes helyre, például egy könyvtárba, ahol nincs kitéve az efféle csábításoknak és csend van.

Fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol tud gondolkodni. Kevés jobb dolog van annál, mint kibámulni az autó ablakán a semmibe. Ilyenkor elgondolhat az ember az életéről. Nagyon jó erre a célra a takarítás is, ez is hatékony módja az energia növelésének, az elme megnyugtatásának és persze a rendetlenség felszámolásának is, a szobában és az elmében egyaránt.

Forrás:medipress.hu

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Kis kertbe nagy segítség lehet a virágtartó!

Sok kertész idővel szembesül azzal a problémával, hogy a kertjében elfogy a szabad hely, ahová virágot lehet még ültetni. Ekkor viszont még a legkisebb sarkot is kilehet használni egy ötletes virágtartó elhelyezésével, amely készülhet fából, vasból, vagy egy agyagcserépből.

Bővebben...:

Sakktábla alakú fűszerkertet építünk

Milyen szívesen élnénk át azt a pillanatot, amikor sütés közben egy kis rozmaringra lenne szükségünk, és csak kiszaladnánk a fűszerkertünkbe... Bővebben...:

10 ötlet hogyan spóroljunk a vízdíjjal kertünkben!

A víz ma már nincs, ingyen sőt elég sokat fizetünk érte. Érdemes kertünkben hasznosítani a természetes csapadékot, vagyis az esővizet. Bővebben...:

Minirózsa gondozása kint és bent!

A mini rózsa egyre ismertebb és kedveltebb dísznövény lesz a hazai kertekben. Sokan már színek szerint gyűjtik és ültetik ezt, kedves dísznövényt.

Bővebben...:

A mocsári mályva akár másfél méter magasra is megnőhet

A mocsári mályva a hibiszkuszok családjába tartozó kerti dísznövény, amely hatalmas virágaival feltűnő szépség lehet kertünkben. Sokan, ha meghallják a hibiszkusz nevét, egy szobanövényre gondolnak. Pedig a hibiszkusz családjába számtalan növény tartozik, van köztük egynyári, és van évelő is, mint pl. a mocsári mályva (Hibiscus moscheutos), vagy más néven óriás hibiszkusz.

Bővebben...:

A napsárga szépecske a kertek legszebbje

A szépecske (coreopsis) gyönyörű napsárga virágával a kertek legszebbike lesz, szinte virítanak a sárga virágok kertünkben.

Bővebben...:

Így ültessünk piros díszbabot!

Szeretné erkélyét még szebbé és színesebbé varázsolni, akkor ültessen futó díszbabot, ( phaseolus coccineus) amely felfuttatható falra is.

Bővebben...:

A paradicsom termesztése

A paprikánál felsorolt módszerek a paradicsom esetében is alkalmazhatók, de én inkább egy negyedik módszert javasolnék. Késő ősszel, ha már a paradicsom is teljesen beérett, hagyj meg néhány szép példányt, amiről úgy gondolod, hogy magnak alkalmas lesz.

Bővebben...:

Ültessünk zöldség különlegességeket a kertbe!

Ha már ö is unja a megszokott kerti növényeket és vágyik valami újra, próbálja ki a következő zöldség különlegességeket! Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: