péntek, 24 november 2017

12 tipp a boldogsághoz!

Zavaró tényező a túlterheltség. A probléma elsősorban, hogy túl sok dolog köti le egyszerre az ember figyelmét. Telefonon, e-mailben, levélben, és személyesen keresik egyszerre egymást az emberek.

 

Sok olyan téma van a televízióban, az újságban és az interneten, amelyből tanulni lehet. A rádióból, tévéből szűrődő háttérzajok, a gyerekek és a kollégák állandó duruzsolása sokszor zavaró tényezők. Hirdetések ugranak fel a legvalószínűtlenebb helyeken a monitoron. A berendezések fütyülnek, csörögnek, berregnek, zörögnek.

Ez épp elég ahhoz, hogy őrületbe kergessen valakit. Elveszíti az ember a gondolatmenetét, elfelejti, mit is csinált éppen, és bajba kerül a feladatok újrakezdése miatt.

Azonban van megoldás, hogy lecsendesítsük az állandó zajokat az agyban, akár meditáció nélkül is. Ha nyugodtabbnak és koncentráltabbnak érzi magát valaki, akkor hatékonyabb is. Kiderült ugyanis, hogy nem tudnak egyszerre két dologra koncentrálni az emberek. Egy nemrégiben készült felmérés kimutatta, tizenöt percig tart visszarázódni a félbehagyott feladatba, ha e-maileket vagy leveleket kell írni munka közben.

Az imént felsorolt javaslatok meglehetősen drákóinak tűnnek, de észre fogja venni a különbséget mindenki a saját hétköznapjaiban. Sokan valóban úgy vélik ugyanis, hogy képes az ember nekivágni a hétnek vagy a hétvégének az imént említett zavaró tényezők nélkül is.

 

  • Ha bekapcsolva hagyja a tévét, például reggeli készülődés közben, kapcsolja ki.
  • Tegyen így a rádióval is, még az autóban is.
  • Ne vigyen magával iPodot.
  • Legyen egy cetli a szobában azzal a felirattal, hogy „Nyugodt elme”. Valahányszor ránéz majd, leereszt egy picit, és elsimítja a gondolatait. Ez valóban működik.
  • A családdal töltött idő közben ossza el a gyerekeket a felnőttek között. Ha lehetséges minden felnőttre egy gyerek jusson.
  • Ne végezzen egyszerre több feladatot. Ne beszéljen telefonon főzés közben, ne nézze meg az e-mailjeit konferenciahívás közben, és ne rendezgesse a leveleit, míg a gyerek a házi feladatát magyarázza.
  • Némítsa le a telefonját. Ha hallja, hogy csörög, esetleg azt képzeli, az is idegességhez vezethet.
  • Pihenjen az elintéznivalók között. Készítsen egy listát a teendőkről, de ha nem tudja, ne próbálja meg bezsúfolni őket egy napra.
  • Ne nézzen tükörbe egy hétig.
  • Csak információszerzés céljából használja az internetet. Ha kész, ne nézelődjön tovább. Így nem ugrál majd linkről linkre.

-          Twyla Tharpnak van egy érdekes megközelítése: alkalmanként, egy hétig nem nézi a számokat. Nem néz rá az órára, a szerződésekre, a banki kimutatásokra, a fürdőszobai mérlegre, vagy bármi olyanra, aminek köze van a számokhoz. Mindezt azért, hogy az agyának a másik részét is használja egy kicsit.


-          Ne essen kísértésbe. Ha otthonában dolgozik, a család, a telefon, az e-mail és az internet elcsábíthatják a munkától. Ilyenkor menjen egy csendes helyre, például egy könyvtárba, ahol nincs kitéve az efféle csábításoknak és csend van.

Fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol tud gondolkodni. Kevés jobb dolog van annál, mint kibámulni az autó ablakán a semmibe. Ilyenkor elgondolhat az ember az életéről. Nagyon jó erre a célra a takarítás is, ez is hatékony módja az energia növelésének, az elme megnyugtatásának és persze a rendetlenség felszámolásának is, a szobában és az elmében egyaránt.

Forrás:medipress.hu

Kövess minket a Facebookon is, ahol több mint 110.000 hobbikertész követ minket naponta! >>>>>>

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Mérgező dísznövények a kertben!

Régebben ez a téma nem volt túl gyakori a hobbi kertészek körében, de ma már egyre többen tudatosan választják ki a növényeket kertjükbe, főleg ha kisgyermek, vagy háziállat is van a családban.

Bővebben...:

Kertbarát tipp: Így lesz még több virág kertünkben ingyen!

A kertbarátok már jól tudják: egy kert soha nincs kész! Mindig valamit át kell ültetni másik helyre, valamit le kell vágni, vagy ritkítani.

Bővebben...:

Rovarriasztó növények alkalmazása otthonunkban!

A rovarriasztás terén is igaz a mondás, miszerint a kevesebb néha több! Nem kell mindig a legdrágább vegyi úton előállított szereket megvásárolni, ahhoz, hogy távol tartsuk otthonunktól a rovarokat, elég, ha néhány növényt hívunk segítségül.

Bővebben...:

A közönséges harangláb félárnyékos kertekben is megél!

Gyakran okoz gondot a hobbikertésznek, hogy milyen növényt ültessen a félárnyékos kertrészbe, ahol a virágzó növények gyakran elpusztulnak a fényhiány miatt. Ám a közönséges harangláb ( Aquilegia vulgaris) remekül megél a félárnyékos helyen is.

Bővebben...:

Égőszerelem virág ( Lychnis chalcedonica)

Az égőszerelem nevét tűzpiros virágairól kapta, hiszen olyan fantasztikusan szép piros árnyalatban pompáznak a virágok, mintha tűzben égnének.

Bővebben...:

Frézia a kertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot. Már márciustól ültethető, ez a kedves tavaszi hagymás virág kertünkbe. Bővebben...:

Görögdinnye a kertben

A nyár egyik legismertebb gyümölcse a görögdinnye. Nincs is jobb, mint a 40 fokos melegben a lehűtött édes görögdinnye szelet. De miért ne ültethetnék saját görögdinnyét a kertünkbe. Bővebben...:

A citromfa szaporítása

Amikor megvásárolunk egy citromfát, és haza visszük, szépen gondozzuk, azt várnánk, hogy szép nagy citromok teremjenek   rajta. De sokszor még csak nem is virágzik a citromfánk. Mi lehet az oka? Bővebben...:

Az okra termesztése és gondozása

Hazai kertbarátok körében, ha azt mondjuk okra, kevesen tudják miről is beszélünk, és ez nem is meglepő. Az okra vagy más néven bámia, egy félfás elágazó szárú növény, amely a mályvafélék családjába tartozik a latin neve: hibiscus esculentus. Bővebben...:

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: