Citrom illóolaj:

A citrom illóolaj nem csak finom illattal tölti meg otthonunkat, de még baktériumölő hatása is van. Pár csepp citromolaj 15 perc alatt elpusztítja a pneumococcust baktériumot, de más korokozók ellen is hatásos így fertőtleníti a levegőt.

Nagyon hasznos lehet megfázásnál lázas fertőző betegségénél, emésztési zavaroknál, valamint homlok és arcüreggyulladásnál is. Csepegtessünk pár csepp olajat az aromalámpába, vagy ha ez nincs, tegyünk a fűtőtestre egy vizes törölközőt és erre csepegtessünk friss citromlevet vagy olajat.

A náthával küzdő felnőtt vagy gyermek ágya mellé is tegyünk illóolajos zsebkendőt, amely gyorsítja a gyógyulás folyamatát.


Levendula:

A levendula illatát szinte mindenki szereti és nyugtató lazító hatását pár percen belül érezzük. A levendula illóolaj szintén fertőtlenítő hatással is bír, de nagyon jó idegesség vagy fáradtság esetén is. Este lefekvés előtt csepegtessünk pár csepp illóolajat a párnára így az álmunk is nyugodtabb lesz. Ha nincs illóolaj belőle a szárított levendula is frissítő és nyugtató hatással lesz otthonunk légkörére.

Erdei fenyő:

A tél egyik legkedveltebb illóolaja, hiszen kellemes illatával az ünnep közeledtét jelzi, és a téli erdő hangulatát hozza el otthonunkba.

Kellemes illata mellett fertőtleníti is a levegőt így a megfázásos náthás időszakban érdemes használni. A Fenyő olajat használhatjuk párologtatóba csepegtetve aromalámpába, vagy használhatjuk inhalálásra betegség idején. A belől készült masszázsolajat fáradtság és kimerültség ellne is hatásos, vagy fürdővízbe téve kis mennyiségben is felhasználható.

Teafa:

Kevésbé ismert illóolaj pedig nagyon jó légtisztító hatása van, és sok illóolajjal együtt is alkalmazhatjuk. Fertőzés gátló, immunrendszer erősítő és izzasztó hatású így szintén a téli megfázásos időszakban nagy segítségünkre lehet. Csepegtessünk pár csepp illóolajat a párologtató lámpába így otthonunk levegője friss tiszta és kellemes illatú lesz, sőt közérzetünket is javítja. A teafa olajat keverhetjük más illaolajjal pl. citrommal vagy fenyővel is.


Téli illóolaj keverék:

Vegyünk 5 csepp erdei fenyő,3 csepp levendula,3 csepp citrom,3 csepp narancs,2 csepp eukaliptusz olajat, tegyük, bele üvegbe jól rázzuk össze, majd a keverékből csepegtessünk az aromalámpába. Otthonunk illata friss üde és ünnepi hangulatú lesz.

Címkék: illóolaj használata, otthon, téli illóolaj, teafa


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!