Gyakran még a nagyobb tavakban is csak úgy tudjuk kordába tartani, ha az állomány egyik felét rendszeresen eltávolítjuk.

A békalencse virágai annyira aprók, hogy szinte nem is látszódnak, a zöldes virágok júniusban illetve júliusban jelennek meg.

Ez a vízinövény mindössze 1 cm magasra nő meg, a vízfelszín alatt szabadon lebeg, hajtásai akár 10 mm.-re is megnőhetnek. A békalencse az álló illetve a lassan mozgó tavakat kedveli, vízmélységtől és tápanyagtartalomtól függetlenül.

A békalencse bár inkább egy túlszaporodott vízinövény benyomását kelti, mégis hasznos is lehet. Gyakran alkalmazzák az alga féken tartására, és oxigénnel dúsítja a vizet, de remek búvóhelyet teremt a halaknak.

A békalencsét az 1 méternél mélyebb vízmélységű nagy területű tavakba érdemes ültetni, de elég mindössze 2-3 tövet telepíteni, amely hamar benövi a tó területét.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!