Cikkek

Hogyan tároljuk a szerszámokat télen?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ugye ön is gondol már a tavaszra kedves olvasó, és nem szeretne egy rozsdás koszos fűnyírót vagy ollót előszedni márciusban a pincéből?

 

Már most érdemes odafigyelni a szerszámok tárolására, hiszen a téli karbantartási munkák nagyon fontosak. A kerti munkák java már lement így most ráérünk átnézni a fűnyírót, a gereblyét és minden kert szerszámot. A fémből készült kerti szerszámok igénylik a rendszeres karbantartást, hiszen nincs is rosszabb látvány, mint egy rozsdás fűnyíró egy életlen metszőolló, vagy egy használhatatlan sövényvágó olló.

A karbantartási munkákhoz tartozik a tisztítás, az élezés, és a javítás. A fém felületeket mindig tisztítsuk, meg mielőtt eltennék a szerszámot, hogy ne maradjon rajta sem nedvesség sem más kosz, és ha jó állapotban tisztán vesszük elő tavasszal, máris sok kellemetlenségtől és munkától kíméljük meg magunkat.

Vizsgáljuk meg a különböző kerti szerszámokat, hogy minden rendben van –e velük, nem hiányzik –e csavar, vagy más rész, és ha igen most érdemes pótolni. Ha úgy ítéljük, meg hogy egy- két szerszám már cserére szorul azt is most érdemes megejteni, mert így tavasszal már nem kell erre pénzt költeni.


A kerti szerszámok helyes tárolása biztonsági szempontból is fontos, hiszen ahol kisgyermek van ott fent áll a baleset veszély is. A kisebb szerszámokat helyezzük el egy magasabban fekvő polcon, a nagyobbakat pedig érdemes felakasztva tárolni. A motoros eszközöket mindig száraz nedvességtől elzárva, páramentes helyre tegyük el, legjobb, ha télire letakarjuk egy védőhuzattal.

A fémfelületeket tisztán tarthatjuk, ha egy spatulával és drótkefével jó alaposan átdörzsöljük, végül kenjük be a felületüket olajjal, így nem rozsdásodik be tavaszra.

 

Az élezéshez használhatunk egy reszelőt vagy elvihetjük őket köszörűshöz. A motoros fűnyíróban ellenőrizzük a gyújtógyertyákat, és ha kell, cseréljük le az olajat, majd a felső és alsó felületeket is érdemes jó alaposan megtisztítani.

Így ha minden szerszámon elvégezzük a megfelelő karbantartási munkát és odafigyelünk a helyes téli tárolásra, tavasszal öröm lesz neki kezdeni a kerti munkáknak.

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ezt olvasta már?

Minden, amit tavasszal tudni kell!

Kitavaszodott, fogjunk hozzá a metszéshez és az ültetéshez!  Az éjszakai mínuszok megszűnése után az első fontos szezonális kertészeti munka Bővebben...

10 ötlet hogyan spóroljunk a vízdíjjal kertünkben!

A víz ma már nincs, ingyen sőt elég sokat fizetünk érte. Érdemes kertünkben hasznosítani a természetes csapadékot, vagyis az esővizet. Bővebben...

A fukszia ültetése és gondozása

A fukszia az egyik legkedveltebb egynyári dísznövény, amely ma már, mint cserepes dísznövény is közkedvelté vált.

Bővebben...

Képeinkből

Please update your Flash Player to view content.

Nyerj

Nyerj páros belépőt a nyári kaktusz kiállításra!

Játssz velünk és nyerj páros belépőt a 2014-es kaktusz kiállításra és vásárra!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!

Név:*
E-mail:*

Klorofill a zöld színezőanyag 1.rész

Klorofill, az egészségügyi csoda! A klorofill (chloros = zöld, phyllo = levél) egy összetett, sok nyomelemet tartalmazó magnéziumkötés, amely szerkezetében rendkívüli módon hasonlít az emberi vérben megtalálható hemoglobinhoz Bővebben...

Komposzt Kisokos Kezdőknek

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére.

Bővebben...

Ültessünk fehér here magot a fű közé!

A fehér here nagyon jó hatással van a gyepre, mert megköti a talajban nitrogént, ami a legfontosabb tápanyag a fűnek. Bővebben...

Füstölt sajtos rakott burgonya recept

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 g reszelt sajt, 300 g főtt füstölt hús (lehet maradék is), 40 g zsír vagy olaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 6 tojás, 60 g hagyma, só, törött bors.

Bővebben...