péntek, 24 november 2017

Készítsünk húsvéti virágdíszt!

Közeleg a húsvét, és ezen a szép tavaszi ünnepen fontos, hogy ne csak az ételek legyen finomak és ízletesek, de a környezet is az ünnepet tükrözze vissza.

Bemutatunk 5 gyönyörű húsvéti díszt, amelyet otthon mi magunk is elkészíthettünk.

Aki szeret húsvétra sütni, főzni, biztos, hogy örömmel dekorálja a lakást is, néhány tavaszi virággal, hímes tojással, barkával és más tavaszi aprósággal. Bemutatunk 5 szép és kedves húsvéti díszt, amelyeket egy kis kézügyességgel és kreativitással otthon is elkészíthetjük.


A húsvéti díszítésre szükségünk lesz néhány tavaszi cserepes virágra, pl. jácintra, nárciszra, muscarira, ezeket virágboltban szerezhetjük be. Ezen kívül koszorú alapra, tojásra, nyuszira, ragasztóra ezeket hobbiboltban kaphatjuk meg. De felhasználhatunk néhány aranyeső ágat, fűzfaágat, filc virágot, és minden kis apró szépséget, ami gyűjteni tudunk mi magunk is.

Nézzük a húsvéti díszeket:

Az első dísz egy koszorú, amelyet kitehetünk az ajtóra így várva a húsvéti vendégeket. Ehhez felhasználhatjuk a karácsonyi koszorú alapot, de vehetünk újat is, szalmából vagy mohából készültet is.

Az alapot vegyük körbe minél több természetes zölddel, amit kertünkből szedünk le, ezt rögzítsük dróttal az alaphoz, majd ragasztó pisztoly segítségével ragasszuk fel a különböző húsvéti díszeket a zöld közé.

Ez lehet bármilyen szárított termés, nyuszi, tojás, élő vagy művirág. Fontos hogy alakítsuk ki a koszorú súlypontját, ez lehet egy nagyobb virág, vagy dísz. A végén egy szép tavaszi textil szalaggal zárjuk le a dekorációt.

 

A második dísz szintén egy koszorú, amelyet ablakba vagy ajtóra is tehettünk. Itt a virágkötők különleges megoldást alkalmaztak a koszorú súlypontjára egy nagyobb méretű szizál virág került, egy mosolygós nyuszival együtt, míg a másik oldalon apró kis színes fa díszek ellensúlyozzák a dekorációt.

Természetesen itt is az alapot élő smaragd zöld növények adják, hiszen ettől lesz természetes hatású a koszorú. Az alapra a zöldeket dróttal rögzítsük, míg a kis színes fadíszeket és a többi kelléket szintén ragasztó pisztollyal vigyük fel.

A harmadik képen nem is virágdíszt láthatunk, hanem egy kis tavaszi virágokból álló növény csoportot. A tavaszi cserepes virágok valódi húsvéti hangulatot visznek otthonunkba, színeikkel és tavaszi illatukkal.


Helyezzünk el néhány cserép jácintot, amelyek szép lassan akár két hétig is virágoznak, de tehetünk az asztalra néhány cserép árvácskát lila és sárga színben, nap sárga nárciszt, vagy üde vidám százszorszépeket. A cserepes növényekhez válasszunk vidám kerámia kaspót, vagy természetes hatású fonott kosarat.

A negyedik képen két különleges húsvéti megoldást láthatunk. Ezek a díszek egy-egy fonott koszorú alapra készültek, ám nem akasztani, hanem asztalra fektetni tudjuk őket. A koszorú súlypontját egy tavasz tündér és egy kacsa adja. Nagyon ötletesen a tavasztündér köré a virágkötő sok kis apró virágot ragasztott, így olyan mintha a tavasztündér egy virágos réten sétálna, míg a kacsa kapott saját tojásokat, így a húsvét hangulatát adja vissza. Itt nincs is szükség több díszre, mert a túl sok díszítéssel elronthatjuk a kompozíciót.

 

Ha ön is kedvet kapott, hogy készítsen egy húsvéti díszt, engedje szabadjára fantáziáját és alkosson kedvére akár a családdal vagy a gyerekekkel együtt.

A húsvéti díszeket a Virágstúdió munkatársai és virágkötői készítették, ahol ezek a szép díszek megrendelhetők.

www.viragstudio.eu

Kövess minket a Facebookon is, ahol több mint 110.000 hobbikertész követ minket naponta! >>>>>>

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Kertbarát tipp: Így lesz még több virág kertünkben ingyen!

A kertbarátok már jól tudják: egy kert soha nincs kész! Mindig valamit át kell ültetni másik helyre, valamit le kell vágni, vagy ritkítani.

Bővebben...:

Téli varázs kertünkben és otthonunkban

A január talán az egyik legszürkébb és legunalmasabb hónap a kertünkben, hiszen ekkor még egyetlen tavaszi virág se nyílik. Ám ebben a borongós hónapban érdemes kihasználni az időszakot, pl. a kert tervezésére, sőt ha az idő enyhül és a talaj nincs fagyott állapotban, akár egy kis testmozgást is végezhetünk ásással.

Bővebben...:

1001 jó tanács a kerthez!

Ismét összegyűjtöttünk néhány hasznos jó tanácsot a kerthez, hiszen már csak pár hónap van hátra, hogy ismét kertészkedjünk. Bővebben...:

Napos kertbe is ültethetjük a kékszakállt!

A kékszakáll (Caryopteris) egy évelő cserje, amely a vasfű félék családjába tartozik. Gyönyörű liláskék virágai, júliustól egészen a nyár végéig nyílnak, és remek kontrasztot alkotnak a szürkészöld levelekkel.

Bővebben...:

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...:

Egész nyáron át virágzik a medveköröm kertünkben!

Ez a gyönyörű lágyszárú évelő növény dúsan virágzik és díszeleg kertünkben áprilistól egészen októberig.

Bővebben...:

A nektarin egy valódi vitaminbomba

A nektarint sokan hívják kopasz baracknak, hiszen a barack egyik alfajáról van szó, amely egy vitaminbombával is felér. Bővebben...:

Kezdjünk neki a konyhakert kialakításának!

Egy konyhakert létrehozása még a legkisebb területű kertben is megoldható, de mivel a zöldségeknek sok napfényre, tápanyagra van szüksége, alaposan meg kell választani az ágyások pontos helyét. Bővebben...:

Így ültessünk emeletes epertornyot a gyerekekkel!

A gyerekek imádnak kertészkedni, és a legtöbb gyermek imádja az édes zamatos piros epret is. Így hát kössük össze a kettőt és ültessünk epertornyot gyermekeinkkel együtt, megmutatjuk hogyan!

Bővebben...:

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: