szombat, 23 szeptember 2017

Készítsünk húsvéti virágdíszt!

Közeleg a húsvét, és ezen a szép tavaszi ünnepen fontos, hogy ne csak az ételek legyen finomak és ízletesek, de a környezet is az ünnepet tükrözze vissza.

Bemutatunk 5 gyönyörű húsvéti díszt, amelyet otthon mi magunk is elkészíthettünk.

Aki szeret húsvétra sütni, főzni, biztos, hogy örömmel dekorálja a lakást is, néhány tavaszi virággal, hímes tojással, barkával és más tavaszi aprósággal. Bemutatunk 5 szép és kedves húsvéti díszt, amelyeket egy kis kézügyességgel és kreativitással otthon is elkészíthetjük.


A húsvéti díszítésre szükségünk lesz néhány tavaszi cserepes virágra, pl. jácintra, nárciszra, muscarira, ezeket virágboltban szerezhetjük be. Ezen kívül koszorú alapra, tojásra, nyuszira, ragasztóra ezeket hobbiboltban kaphatjuk meg. De felhasználhatunk néhány aranyeső ágat, fűzfaágat, filc virágot, és minden kis apró szépséget, ami gyűjteni tudunk mi magunk is.

Nézzük a húsvéti díszeket:

Az első dísz egy koszorú, amelyet kitehetünk az ajtóra így várva a húsvéti vendégeket. Ehhez felhasználhatjuk a karácsonyi koszorú alapot, de vehetünk újat is, szalmából vagy mohából készültet is.

Az alapot vegyük körbe minél több természetes zölddel, amit kertünkből szedünk le, ezt rögzítsük dróttal az alaphoz, majd ragasztó pisztoly segítségével ragasszuk fel a különböző húsvéti díszeket a zöld közé.

Ez lehet bármilyen szárított termés, nyuszi, tojás, élő vagy művirág. Fontos hogy alakítsuk ki a koszorú súlypontját, ez lehet egy nagyobb virág, vagy dísz. A végén egy szép tavaszi textil szalaggal zárjuk le a dekorációt.

 

A második dísz szintén egy koszorú, amelyet ablakba vagy ajtóra is tehettünk. Itt a virágkötők különleges megoldást alkalmaztak a koszorú súlypontjára egy nagyobb méretű szizál virág került, egy mosolygós nyuszival együtt, míg a másik oldalon apró kis színes fa díszek ellensúlyozzák a dekorációt.

Természetesen itt is az alapot élő smaragd zöld növények adják, hiszen ettől lesz természetes hatású a koszorú. Az alapra a zöldeket dróttal rögzítsük, míg a kis színes fadíszeket és a többi kelléket szintén ragasztó pisztollyal vigyük fel.

A harmadik képen nem is virágdíszt láthatunk, hanem egy kis tavaszi virágokból álló növény csoportot. A tavaszi cserepes virágok valódi húsvéti hangulatot visznek otthonunkba, színeikkel és tavaszi illatukkal.


Helyezzünk el néhány cserép jácintot, amelyek szép lassan akár két hétig is virágoznak, de tehetünk az asztalra néhány cserép árvácskát lila és sárga színben, nap sárga nárciszt, vagy üde vidám százszorszépeket. A cserepes növényekhez válasszunk vidám kerámia kaspót, vagy természetes hatású fonott kosarat.

A negyedik képen két különleges húsvéti megoldást láthatunk. Ezek a díszek egy-egy fonott koszorú alapra készültek, ám nem akasztani, hanem asztalra fektetni tudjuk őket. A koszorú súlypontját egy tavasz tündér és egy kacsa adja. Nagyon ötletesen a tavasztündér köré a virágkötő sok kis apró virágot ragasztott, így olyan mintha a tavasztündér egy virágos réten sétálna, míg a kacsa kapott saját tojásokat, így a húsvét hangulatát adja vissza. Itt nincs is szükség több díszre, mert a túl sok díszítéssel elronthatjuk a kompozíciót.

 

Ha ön is kedvet kapott, hogy készítsen egy húsvéti díszt, engedje szabadjára fantáziáját és alkosson kedvére akár a családdal vagy a gyerekekkel együtt.

A húsvéti díszeket a Virágstúdió munkatársai és virágkötői készítették, ahol ezek a szép díszek megrendelhetők.

www.viragstudio.eu

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Ültessünk kókusz virágföldbe! Videóval.

A hobbikertészek egy új ültető közegre lettek figyelmesek, a kókuszkomposztra, amelyet csak be kell áztatni vízbe és máris egy szuper ültető közeget kapunk. Bővebben...:

Kertbarát tipp: Így lesz még több virág kertünkben ingyen!

A kertbarátok már jól tudják: egy kert soha nincs kész! Mindig valamit át kell ültetni másik helyre, valamit le kell vágni, vagy ritkítani.

Bővebben...:

Szeretne színesebb kertet ingyen?

Bár itt az ősz, sőt mindjárt talán a hó is esik mégis érdemes már a jövő tavaszra is gondolni! Ha szeretne jövőre még színesebb és szebb kertet szinte ingyen kattintson ide! Bővebben...:

Ültessünk kertünkbe salamonpecsét virágot.

Az árnyas hűs kertek egyik kedvelt lakója a salamonpecsét virág (polygonatum hybridum), amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Bővebben...:

Pünkösdi rózsa gondozása!

A pünkösdi rózsa virágzása nem túl hosszú életű, ám csodálatos színvilága kárpótol minket. A májusi kertek királynője ez a csodálatosan szép évelő lágyszárú növény. Bővebben...:

Az erdei csillagfürt növény ültetése és gondozása

Az erdei csillagfürt ( Lupinus polyphyllus) eredetileg Észak-Amerikából származik, de a 19. században betelepítették Angliába, ahonnan gyorsan elterjedt egész Európában. Bővebben...:

Dobjuk fel a salátát borsmustár levéllel!

A borsmustár levél (eruca sativa), vagy más néven rukkola, már a középkorban is gyógynövényként volt számon tartva, így a benne levő borsmustárolajok és finom íze miatt nekünk is érdemes napjainkban a kertünkben termeszteni ezt a finom és egészséges növényt.

Bővebben...:

Zöldségfélék kezdő kertészeknek!

A kezdő kertészek gyakran félnek a zöldségek ültetésétől, pedig vannak nagyon egyszerűen termeszthető zöldségfajták, amelyek könnyedén megteremnek, a konyhakertben.

Bővebben...:

A régi kertek lakója a mángold!

A mángold (beta vulgaris)ma sok embernek ismeretlenül hangzik, pedig valaha a kertek megbecsült tagja volt, ez a vitaminban gazdag különleges zöldség növény.

Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: