Amikor kint nagyon hideg van, a nap se süt, jól esik, lelkünknek néhány száll vágott virág a vázában. Bár a vágott virág nem túl olcsó a téli időszakban, mégis érdemes rá áldozni, mert színvilágukkal és illatukkal sokat javítanak hangulatunkon a téli szürke borongós fagyos időben.

Íme, néhány gyönyörű vágott virág:

Liliom:

A liliomok nem csak szépek és hatalmasok, de van köztük illatos liliom is, amely az egész lakásban a nyári kert illatát csempészi be.

A hófehér és rózsaszínű hatalmas király liliomból elég egyetlen egy szál a vázába, és máris a tavasz és a nyár balzsamos meleg napsugarait érezzük otthonunk falai között.

 

Bár ezekkel a liliomokkal sok a negatív reklám, de egy száltól még nem kell félni. Egy szál királyliliom ára 1000-1500 Ft között kapható.

Aki mégse szeretne király liliomot, az válassza a sima ázsiai liliomot, amely ugyan nem illatos, mégis gyönyörűen mutat a vázában. Egy szál liliom akár 2 hétig is virágzik. Az ázsiai liliom ára télen 500-800 Ft között kapható.

 

Tulipán:

Nálunk még igen furcsa hogy a tél kellős közepén a virágboltok tele vannak tavaszi virágokkal, de ma már Hollandiából folyamatosan kapjuk a szebbnél szebb tulipánokat, amelyek a szivárvány minden színében megtalálhatók. A tulipánból elég 3-5 szál a vázába, és máris tavaszi hangulatot ad otthonunknak. Ezen kívül a sárga vagy épp rózsaszín tulipán jó kedvre derít minket, míg a piros tulipán már a Valentin napra készíti fel a szerelmeseket.

Ne felejtsük, minél hűvösebb helyre tesszük a tulipánokat annál tovább tart a virágzásuk. A tulipán ára télen 300-500 Ft között mozog.

 

Krizantém:

Sajnos nálunk ez a virág még mindig temető virágként van elkönyvelve, így sokat a virágboltban nem is kérik a csokrokba. De aki egyszer már vett ilyen virágot a vázába, az tudja milyen tartós és szép virágról van szó.

A margaréta krizantém több színben is kapható, így pl. fehér, sárga, rózsaszín, rozsdabarna, ciklámen, vagy épp vanília színben is választhatjuk. Egy szál margaréta krizantém, ha frissen vásároljuk meg akár 1 hónapig is virágzik a vázába.

Tehát ha megvásárolunk két-három szál színes margaréta krizanténumot akár egy hónapig is szép marad, így egész hónapban friss virág díszíti otthonunkat. Ára a téli hónapokban 350-500 Ft között mozog.

 

Jácint:

Szintén a tavasz illatát és színeit viszünk otthonunkba, akár egy szál dús jácinttal. A holland jácint ráadásul tartósabb, mint a mi kerti hazai változatunk. A gyönyörű liláskék, hófehér, vagy épp babarózsaszín jácint mindenkit feldob, illatával és színével.

A vizet ne felejtsük el naponta kicserélni a vázában. Egy száll, jácint 500-600 Ft között mozog.

 

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!