Fél méter magasra is megnövő, gyönyörű sárga és narancssárga színben pompázó egynyári dísznövény. Gyorsan növekszik, szaporítása magról nagyon egyszerű, így kiskertben könnyedén ültethető a legkisebb helyre is.

Hatóanyagai a szalicilsav, és a virágban található calendulin. Nem csak szép kerti dísznövény, de emellett, mint gyógynövény is nagyon hasznos, műtétek utáni kezelésre, sebek gyógyítására, és zúzódásokra is gyógyírt jelent. Forrázunk le 3-4 gr virágszirmot, 2 dl vízzel, és máris kész a friss gyógyító hatású körömvirág tea.

A biokertben is nagyon hasznos segítőtársunk lesz, hiszen ahová sok körömvirágot ültetünk, ott messzire elkerüli kertünket a levéltetű, a fonalféreg, és más kártevők. Érdemes a zöldségágyások közé egy sor körömvirágot vetni így megvédhetjük kertünket mindenféle vegyszerek és vegyi anyagok nélkül is. A körömvirág mellé ültessünk még bársonyvirágot, és a két növény védvonalat alkot kertünkbe.

Ősszel gyűjtsük be a magokat az elnyílt virágokból így jövőre újra ültethetjük ezt a hasznos és dekoratív kerti dísz és gyógynövényt.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!