vasárnap, 17 december 2017

3 Hófehér esküvői csokor a nagy napra!

Az esküvőről elsőnek a fehér szín jut eszünkbe. Sok menyasszony a csokornál is ezt a színt választja ki. Íme, néhány hófehér esküvői csokor, hogy könnyebb legyen a választás.

 

Az esküvői csokor az egyik legfontosabb kellék ezen a szép napon. Így szánjunk rá bőven időt, hogy kiválasszuk álmaink csokrát. A fehér színt érdemes átgondolni, mert egy hófehér ruhán egy fehér virágokból összeállított csokor nem biztos, hogy a fényképen jól fog látszódni.

Persze egy profi fotós tud jó képeket készíteni, de a házi videón és fotón a fehér virág a fehér háttérrel egybeolvad. Ha mégis a fehér csokor álmaid netovábbja íme, néhány variáció, a választáshoz.

Tavaszi rét:

Az első csokor egy nagyon könnyű már-már légiesnek mondható tavaszias margaréta csokor, amely nyáron szinte fillérekéből kihozható, mégis modern csokrot kapunk. A csokorban nincs más, mint néhány szép fehér margaréta, mellé néhány díszítő zöld, egy kis tüll a csokor alá és kész a fehér esküvői csokor. Fiatal és középkorú aráknak is ajánljuk.

White rózsa:

A második csokorban hófehér rózsák találhatók, ám a fehér színt itt nagyon jól megtöri az arany szélű tüllös szalag. Ez a csokor nagyon jól ki fog emelkedni a fehér ruhán is, hiszen az arany díszítés elkülöníti a fehér rózsákat a fehér háttéren.

Ezt a csokrot kérhetjük 7 szálból, de akár 30 szálból is. A fehér rózsák közé némi rezgőt is becsempészet a virágkötő, ami még lazábbá teszi a csokrot.

Hófehér zuhatag:

A harmadik csokor csak magas és vékony mennyasszonyoknak ajánljuk, mert ez egy hatalmas csepp alakú csokor. A csokorban a fő hangsúlyt a fehér orientál, liliomok adják, amelyek szépen, mint egy leomló zuhatag helyezkednek el a csokorban. Kiegészítőnek találunk különböző zöldeket, és a fehér liliom mellé még rózsát és némi orchideát is felfedezhetünk a csokorba.

Itt is jól látszik, mennyire egybeolvad a ruhával a csokor. Ezeket a csokrokat minimum 15-20 szál virágból kell elkészíteni így az áruk is magasabb.

 

Tündérke:

Íme, egy variáció, ha fehér esküvői csokorra vágyunk, de mégis szeretnénk egy kis színt is belevinni. Ebben a csokorban a fehér rózsa helyett egy tört fehér rózsát választottak, amelyet fehér apró kis margaréták vesznek körül. Nagyon kedves laza mennyasszonyi csokor, amely egyszerű ám mégis modern hangulatot áraszt. Ez a csokor nagyon jól elkülönül a fehér ruhán, de az ekrű színhez is mutatós.

A fehér szín az esküvő jelképe, egyszerű, de mégis ünnepélyes. A fehér szín mellé kérhetünk a csokorba tört fehér rózsákat, vagy nagyon halvány barack színt is.


Így aki fehér esküvői csokor szeretne, ne hagyja magát lebeszélni róla, ám okvetlenül kérje meg a virágkötőt, hogy valamilyen kiegészítővel vagy zöld díszítővel törje meg a fehér egyhangúságát.

Forrás: Esküvő magazin

Kövess minket a Facebookon is, ahol több mint 110.000 hobbikertész követ minket naponta! >>>>>>

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Nem terjed el hazánkban a zöldtető építés!

Még mindig nagyon kevés növénnyel borított tető épül hazánkban, melynek oka a támogatás és a jogszabályi ösztönzés hiánya. Bővebben...:

Október:Vigyázat jön a hideg!

Akik eddig a szabadban tartották a szobanövényeket most van itt az ideje bevinni őket, mert éjszaka már 10 fok alá csökken a hőmérséklet. Bővebben...:

Kertünk építményei avagy hogyan építsünk rendezett kertet!

A kert építményeinek sokféle célt kell szolgálniuk. Legyen alapelvünk: hasznos és szép! Jó néhány hazai kertben látható a lakóépület mellett különállóan a garázs, szerszámoskamra, kis tároló bódék, fóliaház, stb.

Bővebben...:

Olaszország szépsége a leander!

Egy hazánkban is kedvelt mediterrán növény a leander. Igen változatos színvilágával, kertünk legszebb dísze lehet. Piros, sárga, rózsaszín, vagy fehér virágai tavasztól őszig nyílnak. Bővebben...:

A japánbambusz teraszra is ültethető!

A nagyobb erkélyre és teraszra dézsába is ültethető növény a bambusz (Pseudosasa japonica) amely 1850-ben bukkant fel Európában!

Bővebben...:

Fukszia a balkonok és erkélyek kedvenc növénye!

Az árnyékos kissé hűvös erkélyek, és otthonok kedvelt növénye a cserepes fukszia, amelynek a gondozása még a kezdő kertészek számára sem okoz gondot.

Bővebben...:

Fedezzük fel a mangót!

Az egyik legízletesebb egzotikus gyümölcs, melyet mindenféle képen meg kell kóstolnunk! Alakja tojásdad vagy veseformájú.

Bővebben...:

A nektarin egy valódi vitaminbomba

A nektarint sokan hívják kopasz baracknak, hiszen a barack egyik alfajáról van szó, amely egy vitaminbombával is felér. Bővebben...:

A lóbab ültetése és termesztése!

A lóbab hazánkban még nem túlismert és elterjedt konyhakerti növény, pedig akár csak a többi bab sokféleképp felhasználható és nagyon egészséges zöldségnövényről van szó.

Bővebben...:

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: