péntek, 23 június 2017

3 Hófehér esküvői csokor a nagy napra!

Az esküvőről elsőnek a fehér szín jut eszünkbe. Sok menyasszony a csokornál is ezt a színt választja ki. Íme, néhány hófehér esküvői csokor, hogy könnyebb legyen a választás.

 

Az esküvői csokor az egyik legfontosabb kellék ezen a szép napon. Így szánjunk rá bőven időt, hogy kiválasszuk álmaink csokrát. A fehér színt érdemes átgondolni, mert egy hófehér ruhán egy fehér virágokból összeállított csokor nem biztos, hogy a fényképen jól fog látszódni.

Persze egy profi fotós tud jó képeket készíteni, de a házi videón és fotón a fehér virág a fehér háttérrel egybeolvad. Ha mégis a fehér csokor álmaid netovábbja íme, néhány variáció, a választáshoz.

Tavaszi rét:

Az első csokor egy nagyon könnyű már-már légiesnek mondható tavaszias margaréta csokor, amely nyáron szinte fillérekéből kihozható, mégis modern csokrot kapunk. A csokorban nincs más, mint néhány szép fehér margaréta, mellé néhány díszítő zöld, egy kis tüll a csokor alá és kész a fehér esküvői csokor. Fiatal és középkorú aráknak is ajánljuk.

White rózsa:

A második csokorban hófehér rózsák találhatók, ám a fehér színt itt nagyon jól megtöri az arany szélű tüllös szalag. Ez a csokor nagyon jól ki fog emelkedni a fehér ruhán is, hiszen az arany díszítés elkülöníti a fehér rózsákat a fehér háttéren.

Ezt a csokrot kérhetjük 7 szálból, de akár 30 szálból is. A fehér rózsák közé némi rezgőt is becsempészet a virágkötő, ami még lazábbá teszi a csokrot.

Hófehér zuhatag:

A harmadik csokor csak magas és vékony mennyasszonyoknak ajánljuk, mert ez egy hatalmas csepp alakú csokor. A csokorban a fő hangsúlyt a fehér orientál, liliomok adják, amelyek szépen, mint egy leomló zuhatag helyezkednek el a csokorban. Kiegészítőnek találunk különböző zöldeket, és a fehér liliom mellé még rózsát és némi orchideát is felfedezhetünk a csokorba.

Itt is jól látszik, mennyire egybeolvad a ruhával a csokor. Ezeket a csokrokat minimum 15-20 szál virágból kell elkészíteni így az áruk is magasabb.

 

Tündérke:

Íme, egy variáció, ha fehér esküvői csokorra vágyunk, de mégis szeretnénk egy kis színt is belevinni. Ebben a csokorban a fehér rózsa helyett egy tört fehér rózsát választottak, amelyet fehér apró kis margaréták vesznek körül. Nagyon kedves laza mennyasszonyi csokor, amely egyszerű ám mégis modern hangulatot áraszt. Ez a csokor nagyon jól elkülönül a fehér ruhán, de az ekrű színhez is mutatós.

A fehér szín az esküvő jelképe, egyszerű, de mégis ünnepélyes. A fehér szín mellé kérhetünk a csokorba tört fehér rózsákat, vagy nagyon halvány barack színt is.


Így aki fehér esküvői csokor szeretne, ne hagyja magát lebeszélni róla, ám okvetlenül kérje meg a virágkötőt, hogy valamilyen kiegészítővel vagy zöld díszítővel törje meg a fehér egyhangúságát.

Forrás: Esküvő magazin

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Mindjárt itt a tavasz, készülhet az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom!

Sütés, főzés közben igazi kihívás az alapanyagokkal kísérletezni, szeretjük megvariálni a nagyi receptjét, belecsempészni új ízeket, illatokat. A természet hihetetlen széles palettán kínálja a lehetőségeket, ám egy bizonyos határon túl csak kevesen merészkednek.

Bővebben...:

Szaporítás hajtásdugványról

Szükség lenne új növényre a kertbe? Szaporítsa saját növényeit hajtásdugvánnyal! Hozza létre kerti faiskoláját egyszerűen. Nagyon sok pénzt spórolhatunk és új növényeket is beszerezhetünk kertünkbe!

Bővebben...:

A tökéletes komposztálás folyamata házilag!

Kedves Kertbarát! Gondolt ön már, arra hogy mennyi konyhai hulladékot dob ki naponta? Pedig növényei boldogok lennének, ha ebből a konyhai hulladékból egy jó minőségű komposztot készítene, és nekik adná.

Bővebben...:

Az égig érő bambusz

Hazánkban az elmúlt pár évben a bambuszok iránti kereslet megnőtt, hiszen a távol kelet egzotikus hangulatát hozza el nekünk.

Bővebben...:

A dália ültetése és gondozása

A dália a fészkes virágúak családjába tartozó évelő dísznövény, amelynek mára számtalan fajtája került, aki a kertészetekbe.

Bővebben...:

A kerti mályvacserje ideális cserjenövény!

A kerti mályvacserje ( Hibiscus syriacus), amely nagyon hasonlít az egynyári mályvarózsához, egy fantasztikusan szép mediterrán dísznövény.

Bővebben...:

Cukkini ültetése és gondozása kertünkben!

Most induló cikksorozatunkban a kertbe ültethető zöldségeket és gyümölcsöket mutatjuk, be, mint pl. az ültetést gondozást és hozzá néhány fantasztikus receptet is. A sorozat első része a cukkini. Tartson velünk. Bővebben...:

Édes és csábító gyümölcsök cserépben

Finom és zamatos gyümölcsöket már edényben vagy cserépben is nevelhetünk akár egy kisebb erkélyen vagy teraszon is. Bővebben...:

A Jégsaláta termesztése

A jégsaláta (lactuca sativa var.capitata) fejes saláták egyik változata, amely egyre népszerűbb lesz a magyar konyhában, hiszen nem csak finom, de nagyon egészséges is. Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

Grillezett sertésborda recept levendulával

Gondolta volna kedves olvasó, hogy a levendula még a sült hús mellé is passzol? Íme, egy remek recept, ahol a grillezett sertésbordát fűszerezzük levendulával.

Bővebben...:

A levendula felhasználási formái!

Megkérdeztük olvasóinkat, ők mi mindenre tudnának egy csokor illatos levendulát használni! Íme, egy csokorra való a beküldött olvasói tippek közül!

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Íme, a titok, hogy szép hortenziánk legyen a kertben

A hortenzia Nagymamánk titkos kertjének az egyik legszebb virága volt, vidéken szinte minden kertben virágzott egy hatalmas hortenzia bokor. Majd kissé elfeledtük, de pár éve újra divatba jött ez a fantasztikusan szép növény. Bemutatom mi a titka, hogy neked is szép hortenziád legyen a kertedben!

Bővebben...: