vasárnap, 22 október 2017

3 Hófehér esküvői csokor a nagy napra!

Az esküvőről elsőnek a fehér szín jut eszünkbe. Sok menyasszony a csokornál is ezt a színt választja ki. Íme, néhány hófehér esküvői csokor, hogy könnyebb legyen a választás.

 

Az esküvői csokor az egyik legfontosabb kellék ezen a szép napon. Így szánjunk rá bőven időt, hogy kiválasszuk álmaink csokrát. A fehér színt érdemes átgondolni, mert egy hófehér ruhán egy fehér virágokból összeállított csokor nem biztos, hogy a fényképen jól fog látszódni.

Persze egy profi fotós tud jó képeket készíteni, de a házi videón és fotón a fehér virág a fehér háttérrel egybeolvad. Ha mégis a fehér csokor álmaid netovábbja íme, néhány variáció, a választáshoz.

Tavaszi rét:

Az első csokor egy nagyon könnyű már-már légiesnek mondható tavaszias margaréta csokor, amely nyáron szinte fillérekéből kihozható, mégis modern csokrot kapunk. A csokorban nincs más, mint néhány szép fehér margaréta, mellé néhány díszítő zöld, egy kis tüll a csokor alá és kész a fehér esküvői csokor. Fiatal és középkorú aráknak is ajánljuk.

White rózsa:

A második csokorban hófehér rózsák találhatók, ám a fehér színt itt nagyon jól megtöri az arany szélű tüllös szalag. Ez a csokor nagyon jól ki fog emelkedni a fehér ruhán is, hiszen az arany díszítés elkülöníti a fehér rózsákat a fehér háttéren.

Ezt a csokrot kérhetjük 7 szálból, de akár 30 szálból is. A fehér rózsák közé némi rezgőt is becsempészet a virágkötő, ami még lazábbá teszi a csokrot.

Hófehér zuhatag:

A harmadik csokor csak magas és vékony mennyasszonyoknak ajánljuk, mert ez egy hatalmas csepp alakú csokor. A csokorban a fő hangsúlyt a fehér orientál, liliomok adják, amelyek szépen, mint egy leomló zuhatag helyezkednek el a csokorban. Kiegészítőnek találunk különböző zöldeket, és a fehér liliom mellé még rózsát és némi orchideát is felfedezhetünk a csokorba.

Itt is jól látszik, mennyire egybeolvad a ruhával a csokor. Ezeket a csokrokat minimum 15-20 szál virágból kell elkészíteni így az áruk is magasabb.

 

Tündérke:

Íme, egy variáció, ha fehér esküvői csokorra vágyunk, de mégis szeretnénk egy kis színt is belevinni. Ebben a csokorban a fehér rózsa helyett egy tört fehér rózsát választottak, amelyet fehér apró kis margaréták vesznek körül. Nagyon kedves laza mennyasszonyi csokor, amely egyszerű ám mégis modern hangulatot áraszt. Ez a csokor nagyon jól elkülönül a fehér ruhán, de az ekrű színhez is mutatós.

A fehér szín az esküvő jelképe, egyszerű, de mégis ünnepélyes. A fehér szín mellé kérhetünk a csokorba tört fehér rózsákat, vagy nagyon halvány barack színt is.


Így aki fehér esküvői csokor szeretne, ne hagyja magát lebeszélni róla, ám okvetlenül kérje meg a virágkötőt, hogy valamilyen kiegészítővel vagy zöld díszítővel törje meg a fehér egyhangúságát.

Forrás: Esküvő magazin

Facebook témánk a héten: Beszélgessünk! Neked melyik a kedvenc őszi virágod? Mit ültetsz ősszel a balkonládákba, cserepekbe? >>>>>>>>

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

A tökéletes komposztálás folyamata házilag!

Kedves Kertbarát! Gondolt ön már, arra hogy mennyi konyhai hulladékot dob ki naponta? Pedig növényei boldogok lennének, ha ebből a konyhai hulladékból egy jó minőségű komposztot készítene, és nekik adná.

Bővebben...:

Így lesz egy roncs autóból szuper kerti virágtartó!

Ha valami extrém igen feltűnő virágtartót keresünk kertünkbe, látogassunk el egy roncs telepre, és vásároljunk meg egy kiszuperált öreg bogárhátút, majd fessük le és alakítsuk át kerti virágtartóvá.

Bővebben...:

7 tipp hogyan hasznosítsuk kertünkben a kávézaccot!

A kávézacc szinte minden családnál a szemétben végzi, pedig számtalan formában felhasználhatjuk kertünkben is!

Bővebben...:

Ligetszépe(Oenothera fruticosa)

A ligetszépe évelő dísznövény, eredetileg Észak-Amerikából származik, épp ezért jól bírja a tűző napos kertrészeket.

Bővebben...:

A kínai tollborzfű gondozása és ültetése

A kínai tollborzfű (pennisetum alopecuroides) egy dézsában is nevelhető évelő díszfű, amely augusztustól októberig virágzik kertünkben, erkélyünkön.

Bővebben...:

Minirózsa gondozása kint és bent!

A mini rózsa egyre ismertebb és kedveltebb dísznövény lesz a hazai kertekben. Sokan már színek szerint gyűjtik és ültetik ezt, kedves dísznövényt.

Bővebben...:

Gyümölcsfák ültetése ősszel!

Ha szeretnénk kertünkbe egy új gyümölcsfát telepíteni, az őszi időszak az ideális erre. A tavaszi ültetéssel szemben az ősszel telepített gyümölcsfák gyökerei sokkal gyorsabban megerednek.

Bővebben...:

Ha szeptember, akkor itt a befőzés ideje!

Egy jó kertész a nyár végén élvezheti igazán munkája gyümölcsét szó szerint, hiszen most van itt az ideje a szüretnek és a befőzésnek.

Bővebben...:

Dobjuk fel a salátát borsmustár levéllel!

A borsmustár levél (eruca sativa), vagy más néven rukkola, már a középkorban is gyógynövényként volt számon tartva, így a benne levő borsmustárolajok és finom íze miatt nekünk is érdemes napjainkban a kertünkben termeszteni ezt a finom és egészséges növényt.

Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

10 tipp a levendula felhasználására

levendula felhasználása

Akinek van a kertjében illatos levendula virág, gyakran teszi fel a kérdést, mire is tudnám felhasználni az illóolajban gazdag virágokat? A levendula köztudottan külsőleg-belsőleg nyugtató hatású gyógynövény, de mi mindenre lehet használni az illatos virágot? Íme 10 tipp a levendula felhasználására!

Bővebben...:

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Ezért imádom a zamiopálmát

Zamiopálma

Az egyik kedvenc szobanövényem a zamiopálma, amely az egyik leglátványosabb szobanövények közé tartozik, érdemes belőle akár több cseréppel is tartani otthon. Megmutatom, hogyan ápold és gondozd ezt a különleges szobanövényt.

Bővebben...: