Az aloe vera egy valódi csodanövény és ezt egyre több iparág fedezi fel. Találkozhatunk, belőle készült krémmel, itallal, fogkrémmel, sőt ma már kaphatók aloe vera darabokkal gazdagított joghurt is.

De vajon melyik mit is takar pontosan ennek jártunk utána!

Aloe gél felhasználása:

Az aloe gél kémiai értelemben nem is gél, hanem egy gél szerű anyag, amelyben a levet sűrítették össze egy bonyolult eljárással. Az aloe vera gélt külsőleg a bőrre kenve lehet felhasználni, különböző bőrproblémáknál, leégésnél, rovarcsípésénél, és égési sebekre. Ma már számos kozmetikai készítményben is megtalálható ez az anyag.

Aloe vera lé:

Szintén egy speciális eljárással készül az aloe lé, amely több féle kiszerelésben nálunk is kapható. A küllem és íz a feldolgozástól is függ, hiszen ebből a termékből is egyre nagyobb a választék. Egyes gyártók gyümölcsaromákkal keverik, míg mások vízzel hígítják a sűrítményt ebben az esetben az aloe aránya a vízhez 1:9.

Tulajdonképp ezek a levek csak igen kis mennyiségben tartalmaznak aloe verát, inkább csak a jobb eladhatóság kedvéért keverték hozzá, de vannak egészen magas arányban tartalmazó italok is. Érdemes megnézni a csomagoláson a pontos arányt.

Aloe vera olajok:

Az aloe vera olaj bőrre juttatva fejti ki jótékony hatását. Ezt akár mi magunk is meg tudjuk otthon oldani, de szükség lesz bázisolajra, ami lehet jojóba, szezám vagy más olaj.

A növényi részeket nyomjuk, ki az bázis olajba keverjük, össze majd vigyük fel bőrünkre. Ezt az olajat mindig csak kis mennyiségben készítsük el és használjuk fel, mert csak frissen jó.

Aloe vera kozmetikumok:

Számtalan arc és testápoló krémet találunk a boltok polcain amelyek aloe verát is tartalmaznak, de nem árt a címkét elolvasni, hogy pontosan mennyi aloe vera található benne. Az olyan termék amely aloe vera gélt tartalmaz, sokkal gyorsabban felszívódik, mint a vízalapú készítmények. Sajnos sokszor itt csak a jobb eladhatóság kedvéért tesznek bele minimális mennyiségű aloe verát, amelynek talán hatása sincs ránk.

Aloe vera szájvíz és fogkrém:

Ha ilyen terméket látunk, amelyikben tényleg van aloe vera érdemes megvásárolni, mert az aloe lelohasztja a fogínygyulladást és megelőzi a kórokozók elszaporodását.

Aloe vera kapszulák:

Az aloe vera kapszulák vízelvonásos szárításos eljárással készülnek, így a hatóanyagot töredékét tartalmazzák. Szintén érdemes elolvasni a tájékoztatót, pontosan mit is takar a doboz tartalma.

Friss aloe vera levél:

A legjobb az otthon nevelt aloe vera növény levele, amely kb. a 3-4 év után használható fel, kisebb égési sérülésekre, vagy épp kozmetikai célokra.

Ma már számos helyen vásárolhatunk aloe verás készítményeket, de a legjobb, ha saját magunk olvassuk el a doboz leírását, és érdemes kikérdezni az eladó véleményét is.

Az interneten is számos ilyen készítményt találunk, amelyek sokszor feltűnően kedvező áruk, aminek az oka lehet pl. egy lejárt szavatosság is.

Sok ügynökhálózat is árul ma már igen jó minőségű aloe verás terméket, bár néha a rámenőségük az, ami elriasztja a vásárlókat. Ha ilyen ügynökkel találkozunk, kérjünk tőle alapos tájékoztatást a termékről, vagy kérdezzünk meg néhány olyan személyt, aki esetleg már kipróbálta a készítményt.


Az aloe vera egy valódi csodanövény, de a belőle készült bármilyen készítményt vizsgáljuk meg vásárlás előtt, milyen mennyiségű aloe verát tartalmazz.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!