A meggyfákat rügyfakadás előtt vagy a termés leszedése után érdemes metszeni, így biztosítjuk a következő évi termést és egészséges növekedést.

Ha tavasszal szeretnénk metszeni a fát, várjuk meg a rügyfakadást, és amikor a bimbók még zártak és pirosak, ekkor végezzük el a szükséges metszést, mert az ágelhalásos kórokozók ekkor fertőznek a legkevésbé.

A meggy virágai már -2 foknál károsodnak, ezért ha hirtelen fagy jön, tavasszal gondoskodjunk a növény védelméről, takarással.

Az ön meddő fajtákat a teljes virágzásban érdemes egy kötődést elősegítő szerrel permetezni így ugrásszerűen megnő a termés mennyisége.

Ha a meggyfa lombozata túl sűrű még augusztus hónapban beiktathatunk egy ritkító metszést. A szezon végén a felkopaszodott hajtásokat is vágjuk le, így a következő évben szép szabályos koronát növeszt a fa.

Az őszi metszést legkésőbb augusztusban fejezzük be, mert így még van idő, hogy a sebek begyógyuljanak, és kevesebb ideig van kitéve a fa a gombafertőzésnek is.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!