Januárban még bőven van rá időnk, hogy tervezgessünk, és körbe nézzünk a kertészetekben és a katalógusokban, mit kínálnak az idei évre, és milyen újdonságot tudunk kertünkbe telepíteni.

Kérjünk be több katalógust, nézzük át a kertészeti magazinokat és keressünk új ötleteket, növényeket, majd vegyünk elő egy papírt és kezdjük el megtervezni kertünket.

Kertészeti katalógusok:

Sieberz >>>>>

Bakker >>>>

Starkl >>>>>

Kertészeti áruházak:

Oázis kertészet>>>>>

New Garden >>>>>>

Viris kertészet >>>>>

Online kertészetek:

Zöldstúdió kertészet >>>>>>

Dzsungelország >>>>>>

Sajnos a gazdasági válság hatását még mindig érezzük, így talán nem jut annyi pénz, kertünkre, mint szeretnénk, de semmi gond, ha nem jut drága növényekre, és különlegességre, vásároljunk pár száz forintos magokat és így máris kevesebb pénzből tudunk sok szép növényt telepíteni kertünkbe. Vethetünk egynyári, évelő fűszernövény, vagy zöldség magokat is akár a legkisebb kertbe, erkélyre, teraszra.


Vegyük, át milyen kerti munkákat kell majd elvégezni tavasszal, vizsgáljuk át a szerszámokat, éleztessük meg a metszőollót, vagy épp tisztítsuk meg a fűnyírót, ha pedig valamelyik szerszám már használhatatlan most szerezzünk be újat helyette.

Ha az idő engedi akár a kertet is feláshatjuk egy napsütötte hétvégén, és ha már felássuk, forgassunk be a talajba némi istállótrágyát vagy komposztot is, így tápanyaggal látjuk el a talajt, amely az ültetési időszakig még lebomlik.


Amennyiben az idén új kertet szeretnénk tervezni, vagy új növényekre vágyunk használjuk fel a kerttervező programot így máris könnyebb lesz elképzelni hogyan is fog kertünk kinézni, ha végső helyére kerül a pázsit, vagy épp az örökzöldek.

A kerttervező program itt elérhető>>>>

Ha új növényekre van szükségünk, de nem szeretnénk sok pénzt elkölteni, csak be kell lépni a csere-bere fórumba ahol az ország minden tájáról vannak növény barátok, akik szívesen cserélgetnek növényeket, magokat, virágokat teljesen ingyen, és sok –sok szeretettel.

A fórum itt elérhető>>>>>

Ha rendelkezünk egy 10-15 fokos világos előtérrel, vagy folyosóval akár már január végén vethetünk magokat poharakba vagy ládába, így tavasszal a kész kifejlett palántákat tudunk a kertbe kiültetni.


Bátran próbáljunk ki újdonságokat így pl. ültethetünk idén articsókát, rebarbarát, vagy akár tojásgyümölcsöt, spárgát, vagy mogyorót.


Közben tisztítsuk meg kertünket, ha maradt még faág, gyom, egyéb nem kívánatos elem kertünkbe, így tavaszra már tiszta terep vár minket hogy a tavaszi napsütés hatására úja kertészkedhessünk.

Már csak két hónap és újra gyönyörködhetünk a szebbnél szebb tavaszi virágokban, és növények szépségében.