Már a neve is jelzi a növény kedvességét, a bojtocska vagy más néven kenderpakóca elnevezést is gyakran használják. Bár őshazája igen messze van tőlünk, hiszen eredetileg Mexikóból származik, itthon, mint egynyári dísznövény hatalmas sikert aratott ez az apró kis virág.

Csomókban nyíló liláskék fészekvirágzata, mint egy nagy lila párna borítják be kertünket. Itthon még leginkább a kék és lila színű virágok és ezek árnyalatai láthatók a kertekben, külföldön már a rózsaszín és fehér szín sem ritka.


A bojtocskát ültethetjük kertbe, sziklakertbe, vagy balkon ládába, de akár nagyobb dézsába is. Szegélynövények és szoliter növénynek is ideális, így akár kerítés mellé akár az erkélyre szeretnénk telepíteni látványa mindenhol lenyűgöző.

Kedveli a napos meleg kerteket és erkélyeket így minimális gondozás mellett is szépen fejlődik.


Március végén vagy április elején érdemes a magokat elvetni cserépbe, majd amikor az idő már elég meleg május elején a palántákat kilehet ültetni a kertbe. Ha nem szeretnénk a magvetéssel vesződni, májusban már minden kertészetben kaphatók a palánták, amelyek szinte rögtön kiültethetők a szabadba.


Ha erkélyre szeretnénk ültetni egy balkonládába 3-4 tő növénynél többet ne, ültessünk, mert idővel elnyomják egymást. Dézsába vagy nagyobb edénybe is maximum két-három tövet ültessünk össze, amelyek idővel egybe függő virággömböt alkotnak majd.


Nagyon szépen mutat más egynyári dísznövények, így pl. a sárga kisméretű büdöskével, vagy az ezüstös levelű hamvaskával.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!