Egy kutya számára egy szép, füves, fás kert maga a paradicsom. Ám a kutya és a kert rossz párosítás is lehet, ha nem vigyázol, négylábú barátod is kárt tehet benne, ahogyan a kert is tartogathat veszélyeket kedvenced számára. Több mindent is tehetsz azért, hogy a kutya és a kert harmóniában tudjon élni egymással. Segítünk ebben!

Kutyabarát kert

Amikor kialakítasz egy szép kertet, természetes, hogy élvezni szeretnéd, ahogyan a kutyád számára is kellemes hellyé szeretnéd varázsolni. De annak érdekében, hogy kedvenced ne ássa ki legszebb virágaidat, és ne pisilje le mindenhol a gyepet, azaz rombolás nélkül maradjon meg a kert szépsége, érdemes jó pár dologra figyelni a kert kialakításánál.

Eláruljuk a legjobb kutyabarát kert tippeket!

1.Oszd fel különböző területekre a kertet

Tedd változatossá a kerted, ösvényekkel, utakkal, füves, fás, bokros részekkel. Ezeket a kutyus is nagyon fogja élvezni. Legyen olyan földes, fű- és virágmentes terület is, ahol a kutyus kiélheti ásási ösztöneit, és nem okozhat ezzel kárt. Erre a kutyust érdemes megtanítani, ahogyan arra is, hogy hol végezze a dolgát. Ha semmiképpen nem szoktatható le erről, akkor a dísznövényes illetve veteményes kertrészt válaszd le kerítéssel a többi, kutya által is használható kertrésztől, vagy alakíts ki magaságyásokat, ezek is jó megoldások lehetnek.

2.Ültess robosztus növényeket

Fák, cserjék, fenyők, tuják, fásszárú talajtakarók, mind olyan növények, melyek kellően erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a kutyus ásásának, és letaposni sem lehet őket. Minél nagyobb a kutyusod, ez annál lényegesebb szempont. A törékeny virágok mehetnek az elkerített ágyásba vagy magaságyásba.

3.Ne ültess mérgező növényeket

A kutyus biztonsága érdekében még elkerített ágyásba se ültess mérgező növényt, mely akár életveszélyes is lehet kedvenced számára. A kutyák bármilyen növényt megrághatnak, ezért mielőtt új kerti növényt szereznél be, tájékozódj arról, hogy mérgező-e a kedvenced számára. Sok népszerű növény mérgező a kutyák számára, például a magyal, az amarillisz, a sáfrány, a begónia, a nárcisz, a borostyán, a hortenzia, a nőszirom, a hajnalka, a leánder, a tiszafa, de még az almafa és a termése is.

4.Ne használj rovarirtószereket és vegyszereket

A rovarirtószerek nem halálosak a melegvérű szervezetekre, de azért ne hidd, hogy ártalmatlanok, súlyosan megbetegíthetik a kutyádat. Ezért lehetőleg természetes módszerekkel harcolj a kártevők ellen. Ha mégis használnod kell irtószert, azt csakis olyan helyen teheted meg, ahol a kutya nem érheti el. Csigák ellen se vess be vegyszereket, mert ha a kutyád lenyel egy mérgezett csigát, ő is beteg lesz tőle. A kakaóbab mulcs ugyan nem vegyszer, de az illata vonzó lehet a kutyák számára. Ha megeszi a kutya, beteg lesz tőle, ezért inkább válassz más talajtakarót. A komposzthalomban is lehetnek olyan élelmiszerek – szőlő, hagyma, avokádó – melyek mérgezőek a kutyának, ezért ügyelj arra is, hogy a komposzthoz se férjen hozzá kedvenced.

5.Kellemes és biztonságos legyen a kert kutyád számára

Ha a kert a kutyád otthona, és nem mehet a házba se nyáron, se télen, akkor biztosítani kell számára egy házikót, ahová nyáron behúzódhat a meleg elől, télen pedig a hideg elől. Legyen a kertben több olyan hely, ahol nyáron hűsölhet, télen pedig legyen téliesített, meleg házikója. Legyen mindig friss ivóvíz is kirakva neki. A kerítés is legyen biztonságos, ne tudjon kiszökni sem úgy, hogy átugorja, sem úgy, hogy lyukat ás alatta. A kapu is mindig legyen zárva.

Csupán egy kis extra tervezést igényel egy kutyabarát-kert kialakítása, ahol kutyád és a növényeid is biztonságban lehetnek.

A cikk folytatásában megmutatjuk neked azt a 3 dolgoz, amelyre oda kell figyelni egy gyerekbarát kert kialakításához


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!