Éppen ezért vásárlás során érdemes alaposan tájékozódni az adott növény környezeti igényeiről.

A rózsák pl. szeretik a napos meleg kerteket, de csak a semleges kissé savanyú, jó vízáteresztő képességű talajban érzik jól magukat.

Ahhoz hogy ezek a növények szépen fejlődjenek, és szinte egész nyáron át virágozzanak, ne feledkezzünk meg a tápanyag utánpótlásról, évente kétszer, kora tavasszal és késő ősszel juttassunk földjükbe érlelt, szerves trágyát.

Már január végén vagy február elején érdemes kiszórni az első adagot. A következőt ősszel szükséges, de a rózsáknál nyáron is pótolhatjuk a tápanyagot, mert így a virágzás is tovább tart.

Érdemes hetente egyszer végig sétálni kertünkben, és az elszáradt virágokat vagy hajtásokat levágni, mert ezek csak elvonják a tápanyagot a növénytől, és esztétikailag sem túl szép látványt nyújtanak.

A visszametszést ősszel kell elvégezni, és vannak növények, amelyeknél tavasszal is érdemes egy metszést beiktatni.

Sok évelő növény nyáron az első virágzás után még egyszer virágzik, ám ehhez az elnyílt virágokat le kell vágni, és egy kevés komposzttal tápanyagot juttatni a növénynek.

Kellő odafigyeléssel kertünk egész nyáron át színes illatos virágpompában ragyog majd!

Ezt olvasta már?

Évelő fűszernövény a zsálya

Gyönyörű évelő növény a hagymavirág

Így ültessük az évelő buglyos fátyolvirágot!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!