Ma már minden nagyobb zöldségesnél és bevásárló központban megvásárolhatjuk ezt a gyümölcsöt, amelynek íze kissé fanyar, átmenetet képez a narancs és a citrom között.

A világon mindenhol elterjedt és ismerik, eredetileg nyugat Indiából származik, ahol hatalmas ültetvényeken termesztik. A gyógyszeripar is felfedezte nem rég, így a grapefruit mag kivonat már mindenki számára ismerősen cseng.

Akár a sárga akár a rózsaszín héjú grapefruitot választjuk, mindkét gyümölcs nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Az ideális gyümölcs nehéz, kemény és héja sértetlen.

Miért érdemes grapefruitot fogyasztanunk rendszeresen? Igen magas a rost tartalma, ami segít az emésztésben így a méreganyagok kiürülésében is. Magas a C,B, és A vitamin tartalma, sőt a legújabb kutatások szerint antibakteriális hatása is van, így a gyulladásokat és fertőzéseket is segít leküzdeni szervezetünknek.


Épp ezért ha testünk bármely pontján sérülést szenvedünk vagy bármilyen gyulladásos betegség lép fel, hetente fogyasszunk el néhány szép színes grapefruitot. De ezen kívül is van gyógyító hatása, hiszen igen magas a kálium tartalma, ami segít a vér salaktalanításában, így a májra van regeneráló hatása.


A grapefruit mag különleges tulajdonságára miszerint antibiotikumként is használható, úgy derült fény, hogy egy Amerikai orvos a kertjében fedezte fel, hogy a grapefruit mag nem bomlik le a komposztban. Azóta is kutatják folyamatosan a növény kivételes és egyedülálló gyógyító hatását, amely ma, mint a rák egyik természetes gyógynövényét is emlegetik.


Legyen szó egy fogfájásról, nátháról, vagy visszér betegségről a grapefruit gyümölcs húsa, vagy akár a magkivonat sokat segíthet a gyógyulás felgyorsításában.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!