A kert pompáját lakásunkba is bevihetjük, hiszen a rózsa vázában is sokáig szép marad.

 

A rózsát más évelő és egynyári virággal is lehet kombinálni, így pl. nagyon jól mutat egymás mellett a kék, és a rózsaszín, vagy a sárga és narancssárga színű virágok. Akinek van a kertjében fátyolvirág, okvetlenül tegyen a csokorba pár szállal, mert nem csak szebbé, de elegáns kinézetűvé is varázsolja a csokrot.


A színek harmonizációja itt is fontos akár csak a kertben, így pl.. a sárga rózsa mellé szedhetünk kék szarkalábat, de a japán szellőrózsa, a lángvörös kas virág, a sárga napfényvirág is sokáig megmarad a rózsa mellett. a csokorba tehetünk egynyári vagy évelő virágot, de érdemes a színek játékára figyelni.


A csokor másik fontos eleme lehet egy fűféle, amely szintén lazítja a csokrot. Az évelő tollborzfű gyönyörű kalászával díszíti a csokrot, míg a japánfű eleganciát ad a kompozíciónak. A mereven fölfelé álló nádtippan a rózsák és, más évelő növények mellett szintén szép és tartós dísze lesz otthonukban.


A rózsacsokrot, tegyük egy nagyobb vázába, hideg vízbe, a csokor szárát vágjuk le egyenesre és ne felejtsük el naponta lecserélni a vizet a virágok alatt, mert így hosszabb ideig maradnak frissek a növények.


A csokor szárát kétnaponta érdemes visszavágni, hogy a friss metsz, lapon keresztül a virágok fel tudják a vizet szívni.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!