Megmutatjuk, hogyan kell a muskátlit ősszel és tavasszal metszeni!

Mind az álló, mind a futó muskátlin rajta maradnak az elnyílt és elszáradt virágok, hiszen ezek a növények nem öntisztulók. A növényen rajta maradt szárak és elnyílt virágok nem csak csúnyák esztétikailag, de elvonják a tápanyagot a növénytől, és betegségek melegágya is lehet. Minél több elnyílt virágot hagyunk rajta a növényen, annál kevesebb új virág lesz majd nyílóban.

A muskátlit akkor kell erősebben metszeni, ha át szeretnénk majd teleltetni. Az álló muskátlikat télen vigyük be egy 10-15 fokos világos helyiségbe, majd tavasszal vágjuk vissza az első friss hajtásokat. Ha teleltetés helye sötét helyen lesz, ősszel behordás előtt érdemes még a töveket megmetszeni. Az őszi metszés esetében a nagy vázágakon hagyjunk kb. 3-4 cm.-es csonkot, és a felesleges hajtásokat vágjuk vissza. Szedjünk le minden elszáradt hajtást és a gyengébbeket is távolítsuk el. Tavasszal a télen keletkezett megnyúlt kissé sárga hajtásokat vágjuk vissza, és a nagyon vékony hajtásokat tőből vágjuk ki.


Fontos hogy mindkét esetben hagyjunk pár leveles hajtást is a tövön, mert a túlzott visszavágás hatására nem fog fejlődni a növény.

A futómuskátlikat ősszel kell megmetszeni, itt csak a hajtásokat kell kb. a felére kurtítani, úgy hogy kevés lomb maradjon a növényen. Itt is érdemes a sárgult, vékony hajtásokat tőből kivágni és csak az erősebb hajtásokat meghagyni. Minél sötétebb helyen van egy muskátli teleltetve, annál erősebb metszést igényel.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!