Levendulás só:

Hozzávalók: durva só, rozmaring ág, levendulavirág, és tarka bors.

30 dkg sóhoz 1-1 evőkanálnyit vegyünk mindhárom összetevőből. Ha van rá módunk tengeri vagy Himalája sót használjunk, mert ezek egészségesebbek a sima konyhasónál.

A rozmaringot és a levendulát lemorzsoljuk, majd rövid ideig szikkadni hagyjuk, és egy jól zárható üvegben, vagy edénybe töltjük. Hozzáadjuk a sót, és a tarkaborsot és összekeverjük. A levendulasó használható húsételkehez, kelt tésztákhoz, és mediterrán ételkehez, pl. pizzához is.

 

Bors vagy só őrlőbe téve, kitehetjük az asztalra, hogy amikor vendégek érkeznek hozzánk, mindenki kedvére ízesítse vele az ételt.

Levendulás cukor:

Hozzávalók:

 Fehér vagy barna cukor, levendulavirág.

A levendula virágait kézzel lemorzsoljuk, és néhány órán át a levegőn hagyjuk száradni. egy jól zárható szép üvegbe rétegezve töltjük a cukrot és a levendulavirágot, majd gondosan lezárjuk.

 

 Néhány hétig érleljük, ez alatt a cukor átveszi a levendula aromáját. A levendulás cukrot használhatjuk süteményekhez, vagy teába is tehetjük, átszitálva.

A levendulás cukor egy szép díszes üvegbe zárva remek ajándék is lehet, annak, akinek nincs saját kertje, de szereti a levendulát, vagy az új ízeket a konyhában.

Cikkünk megírásában Halmos Monika: "Levendula szívvel, lélekkel" című könyve nyújtott segítséget. A könyv  itt megvásárolható >>>>>>


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!