1 evőkanál olívaolaj, 2 dkg élesztő, 2-2,5 dl víz, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál levendulavirág és rozmaring levél.

A hozzávalókat tegyük bele a dagasztógépbe, majd állítsuk be a gépet 15-20 perces dagasztásra. Ezután letakarva kelesszük meg a cipót, majd finoman gyúrjuk át, és formázzuk meg. Vízzel kenjük meg és a tetejét egy éles késsel vagdossuk be keresztirányba.

Végül előmelegített sütőbe 180 fokon, kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A különleges ízű zamatos cipót a kihűlés után vékonyan felszeleteljük, és puha vajjal megkenve kínáljuk.

Kínálhatunk mellé levendulás vajat, ehhez a puha vajat kevés levendula virággal ízesítünk, de nyáron adhatunk hozzá friss epret, vagy szedret is.

Cikkünk megírásában Halmos Monika: "Levendula szívvel, lélekkel" című könyve nyújtott segítséget. A könyv  itt megvásárolható >>>>>>


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!