2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 1 kiskanál liszt vagy étkezési keményítő

 

A csillagtököt félbevágjuk. meghámozzuk, kimagozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (A csillagtök alakja miatt félkör alakú szeleteket kapunk. A hagymát meg a zöldpaprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával megszórjuk, a paradicsomot beledaraboljuk. (Aki szereti a csípőset, erős paprikát is főzhet bele.)


Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve addig sütjük, amíg a paradicsom szét nem fő. ezután a csillagtök-szeleteket belefektetjük, 2-3 evőkanál vizet öntünk alájuk, és lefedve addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem puhulnak. Kevergetni nem szabad, csak a lábast rázogatni. Végül a tejfölben simára kevert liszttel vagy étkezési keményítővel behabarjuk, és még egyszer felforralva, puha kenyérrel kínáljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Címkék: csillagtök, paprikás, tejföl

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!