Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
15 dkg főtt, sötétvörös (barna) bab
10 dkg rizs
5 dkg mazsola
3 evőkanál marinált paprikakocka,
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 púpozott teáskanál currypor
1 darabka száraz cseresznyepaprika (aki nem szereti, hagyja el)
1 doboz csemege morzsolt kukoricakonzerv
késhegynyi római kömény (vagy egyszerű köménymag)
ízlés szerit só és törött bors
Elkészítése: Nagy serpenyőben az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a köménymagot és az apróra vágott csirkemellet. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. Helyére szórjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, amit üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, majd ráöntjük a kukoricát (levével együtt). A serpenyőbe visszatesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a főtt babot és a paprikakockákat, végül annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Belekeverjük a curryt, a borsot, és 1 teáskanálnyi sóval ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd az edényt befedjük. Felforralva, kis lángon, keverés nélkül 25 percig főzzük. Ezután a lángról lehúzzuk, de a fedőt rajtahagyva legalább 20 percig saját gőzében hagyjuk állni. Tálalás előtt óvatosan, villával felkeverjük.
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!