A virágoskert és a balkon akkor csodaszép, ha mindig beborítják a dísznövények szebbnél-szebb virágaikkal. Ehhez viszont az elvirágzott növényeket mindig újakra kell cserélni. Vagy mégsem? Ha olyan növényekkel ülteted be a virágágyást és a balkonod, melyek egész nyáron át hozzák virágaikat, akkor folyamatosan gyönyörködhetsz bennük új növények ültetése nélkül.

Ha nincsen sok időd a kertészkedésre, vagy szeretsz egész nyáron át ugyanazokban a szép virágokban gyönyörködni, és emiatt csak egyszer szeretnéd beültetni az ágyást vagy a balkont dísznövényekkel, akkor válassz olyan növények közül, melyek őszig folyamatosan hozzák a virágaikat. Ehhez adunk 10 gyönyörű tippet!

 

1.Husánglevelű farkasfog (Bidens ferulifolia)

 

Májustól a fagyokig ontja csillag alakú, sárga virágait a husánglevelű farkasfog. Könnyen kezelhető dísznövény, gyorsan növekszik, az elhervadt virágaival pedig nem kell törődni, mert nem termel magvakat, ráadásul az új hajtások alatt el is tűnnek. Sok vízre és tápanyagra van szüksége, és napos helyet igényel.

 

2.Díszdohány (Nicotiana sanderae)

 

A díszdohány fehér, rózsaszín vagy piros virágai a nyári estéken betöltik finom illatukkal a levegőt. Júniustól késő őszig gyönyörködhetünk dúsan növő virágaiban. Napos helyre kívánkozik, de különösebb gondozást nem igényel. A fővirágzás után azonban érdemes visszavágni a virágzó hajtását, így jobban rávehető a további virágképződésre.

 

3.Kerti körömvirág (Calendula officinalis)

 

A kerti körömvirág júniustól szeptemberig kitartóan virít. Feltűnő, napsárga virágai mesés hangulatot teremtenek a kertben. Könnyen gondozható, igénytelen növény, mely kevés vízzel is beéri. Tavasszal vethető, már áprilisban, és a következő évben a növények saját magról újra nőnek. Akár gyógyhatású krémet is készíthetsz a virágokból.

 

4.Sásliliom (Hemerocallis)

 

Hatalmas, feltűnő, narancs, krémszín, és a bíbor árnyalataiban pompázó virágai májustól augusztusig nyílnak. Léteznek kétszínű virágú változatai is. Közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajban érzi jól magát. A sásliliomot akár félárnyékba is ültetheted. Nem csak virágaival, hanem különleges, fűszerű leveivel is díszít.

 

5.Kárpáti harangvirág (Campanula carpatica)

 

Bájos és kecses harang alakú virágai fehér, kék, lila színben viríthatnak fajtától függően. Szívós növény, a száraz, tápanyagban szegény talajt is jól tűri. Sziklakertbe is ültethető. Csak a pangó vizet nem viseli el. Ha túlöntözöd, csúnyán felnyúlik, és nem marad olyan szép sűrű, bokros, alacsony termetű, ahogyan a legszebben mutat.

 

6.Bársonyvirág (Tagetes)

 

Sárga, narancs, vörösesbarna vagy többszínű virágait bőségesen ontja június és október között a bársonyvirág. Csak az utolsó fagyok elmúltával ültesd ki a kerted legnaposabb részére bőségesen előtrágyázott talajba. Üde, nedves talajban fejődik a legszebben. Az elhervadt virágokat vágd le, de néhányat hagyj beérni, hogy magvakat termeljen. Ezeket jövőre elültetheted.

 

7.Napfényvirág (Helenium)

 

Ahogy a neve is sugallja, a napfényvirág imádja a napfényt. Sokféle színben kapható, vörös, barna és kétszínű fajtái is vannak, de a legszebbek mind közül a sárga színűek. Évelő dísznövény, júliustól szeptemberig bőségesen virágzik. A pangó vizet nem tűri, de igényli a rendszeres öntözést, és a tápanyagban gazdag talajt.

 

8.Óriás margitvirág (Leucanthemum maximum)

 

Az óriás margitvirág magasra, akár 90 cm-esre is megnő ez gyönyörű fehér szirmú, sárga közepű virágokkal díszítő évelő. Az üde, tápanyagban dús talajt kedveli. Bőséges öntözésre vágyik, de a pangó vizet, és a rossz vízelvezetésű talajt nem viseli el. Június és szeptember között virágzik. Az elhervadt virágokat vágd le, így nyár végén még újra virágba borul.

 

9.Mályvarózsa (Alcea rosea)

 

Akár kétméteresre is megnőhet ez a csodás dísznövény.  A mályvarózsa hagyományos parasztkerti növény. Nagy, fátyolszerű virágai fehér, sárga, rózsaszín, bíbor, vörös vagy bordó színben viríthatnak. Tápanyagdús, üde talajt igényel. Júliustól szeptemberig díszíti a kerted a virágaival. Mivel magasra nyúlik, érdemes karóhoz kötni, vagy más támasztékot találni számára.

 

10.Pompás rézvirág (Zinnia elegans)

 

Júliustól októberig gyönyörködhetsz a rézvirág fehér, sárga, narancs, rózsaszín, vörös vagy ibolyaszínű virágaiban. Tápanyagdús, nedves, de jó vízelvezetésű talajba ültesd. Magról április végén vetheted, a palántákat csak a májusi fagyok elmúltával ültesd a végleges helyükre, napos helyre.

 

Ugye, nem könnyű választani ennyi szépség közül?

A cikk folytatásában: 5 gyönyörű balkonvirág a tűző napos erkélyre,amelyek imádják a napsütést


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!