Először elkészítjük a medvehagymás olajat. Egy késese robotgépbe tesszük a medvehagymát, 1,5 dl olívaolajjal felaprítjuk. Ha túl sűrű, még öntünk hozzá.
25 dkg trappistát felkockázunk 1-1,5 cm-esre, 3 nagy ek medvehagymás olajjal összeforgatjuk, lefedve másnapig, de akár két napig is hűtőben tartjuk. Időnként kivéve megrázogatjuk.
Az összeállítás előtt a sütőt 175 fokra melegítjük.
4 sárga (nem kaliforniai) paprikát 1 cm-esre kockázunk, hozzákeverjük a sajthoz, megsózzuk. A kaliforniai paprikákat félbevágjuk, a csumát kivágjuk belőle, de a szárát nem, jól fog mutatni a végén. Egy nagy tűzálló tálban egymás mellé helyezzük őket, majd elosztjuk bennük a paprikás sajtot.


Betoljuk az előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a sajt megolvad, és a paprika is itt-ott színt kap.
Közben elkészítjük a buggyantott tojásokat. Nagy lábasban vizet forralunk, hozzáadunk kb. 1 ek ecetet. Mikor már forr, egyenként óvatosan beleengedjük a tojásokat. (2-3-nál ne főzzünk többet egyszerre, mert összeakadnak). 3 perc főzés után szűrőkanállal kiszedjük őket, melegen tartjuk.
A paprikákat sütőből kivéve fejenként kettőt tányérra helyezünk, rájuk egy-egy tojást. Rögtön tálaljuk.

Remélem, tetszeni fog, nekünk nagyon ízlett.

Hajós Ágnes



Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!