Az ünnepek közeledtével mindenki szeretne meglepni szeretteit valami különlegessel. Az ehető ajándékok nem csupán finom falatok, hanem szívvel és odafigyeléssel készült különlegességek is. Ha idén szeretnél valami egyedivel előrukkolni, nézzük meg a következő 7 karácsonyi ehető ajándék ötletet, köztük az ízesített mézzel és kézzel készített finomságokkal!

  1. Ízesített Mézek Kavalkádja

Az ajándékozásnak mindig van egy kis varázsa, de ha az ajándék önmagában is egy kis kulináris kaland, akkor a siker garantált. Az ízesített méz remek választás, hiszen  egyszerű, mégis különleges ajándék karácsonyra. Próbálkozhatsz levendulás mézzel a nyugtató hangulatért, epres mézzel a frissességért, csokoládés mézzel az édesség kedvelőinek vagy áfonyás mézzel az ízek izgalmas kombinációjáért.

A méz elkészítése otthon is izgalmas és szórakoztató feladat lehet. Szerezd be a kedvenc mézed alapanyagait és kezdj neki a kísérletezésnek! Készíts egyedi címkéket is az üvegekre, hogy még személyesebb legyen az ajándék.

  1. Kézzel Készített Csokoládé Trüffel

A karácsony és a csokoládé mindig kéz a kézben járnak. Mi lenne, ha idén nem csak sima csokoládét adnál, hanem kézzel készített csokoládé trüffeleket? Ezek a kis édességek nemcsak finomak, de az elkészítésük is rendkívül szórakoztató. Válaszd ki a kedvenc csokoládédat, adj hozzá különféle ízesítőket, például vaníliát, narancs héját vagy akár egy kis rumot.

A formázáshoz használj kis formákat, vagy gördítsd őket kakaóporba, reszelt dióba vagy kókuszreszelékbe. Csomagold szépen, és már kész is az egyedi, kézzel készített csokoládé trüffel, amely garantáltan örömet szerez majd.

  1. Színes Sütemények Tornyai

Ha a hagyományos karácsonyi sütemények már unalmasnak tűnnek, próbálkozz a színes süteményekkel! Készíts háromszínű sütiket, ahol a tésztát különféle élelmiszerszínekkel színezheted. A végeredmény egy lenyűgöző, szivárványszerű süteménytorony, ami nemcsak jól néz ki, de fantasztikus ízű is.

Egy kis kreativitás és ügyes kezek szükségesek hozzá, de a végeredmény garantáltan megéri majd a fáradtságot. Csomagold szépen egy dekoratív dobozba, és ajándékozz egy szelet örömöt karácsonykor!

  1. Gyümölcslekvár Különlegességek

Az üvegbe zárt gyümölcslekvárok mindig népszerű ajándékok, de idén dobd fel őket egy kis különlegességgel. Készíts levendulás eperlekvárt vagy áfonyás vaníliás lekvárt. Az ízek különleges kombinációja garantáltan elvarázsolja majd az ajándékot kapókat.

A lekvárokhoz használj minőségi alapanyagokat és ügyelj a szép csomagolásra is. Egy szép masnival vagy karácsonyi dísszel kombinálva az egyszerű gyümölcslekvár is igazi kincs lehet.

  1. Karamellizált Fűszerezett Diók

A diók mindig jól jönnek az ünnepek idején, de mi lenne, ha idén fűszerezve és karamellizálva ajándékoznád meg szeretteidet? A karamellizált fűszerezett diók nemcsak ropogósak és édesek, de az elkészítésük is rendkívül egyszerű.

Válaszd ki a kedvenc dióféléidet, például kesudiót, mandulát vagy mogyorót. Karamellizáld őket cukorral és egy kis fűszerezéssel, például fahéjjal vagy szerecsendióval. Ha elkészültek, csomagold őket kis tasakokba vagy üvegekbe, és már kész is az egészséges, mégis ízletes ajándék.

  1. Különleges Teakeverékek

A hideg téli napokon nincs is jobb egy forró tea elfogyasztásánál. Mi lenne, ha idén nem csak sima teát adnál, hanem saját, különleges teakeverékeket? Kombinálj különféle gyógynövényeket, gyümölcsöket és fűszereket, hogy egyedi ízvilágú teákat alkothass.

Az egyik különleges teakeverék lehet például a levendula-méz teakeverék. Ehhez keverj össze jó minőségű fehér teát szárított levendulavirággal és néhány kanál levendulás mézzel. A kombináció frissítő és nyugtató, tökéletes választás a hideg téli estéken.

A teakeverékeket szép üvegcsékben vagy csepegtető zacskókban is csomagolhatod, így nem csak finom, de mutatós ajándékok is lesznek. Mellékelj egy kis képes receptfüzetet is, ahol elmagyarázod, hogyan készültek ezek a különleges teák, hogy az ajándékot kapók is élvezhessék a saját készítésű italaikat.

  1. Mézeskalács ház és Különleges Mézeskalácsok

A mézeskalács házak elkészítése és díszítése hagyományos karácsonyi tevékenység, de mi lenne, ha idén kicsit tovább mennél? Készíts egyedi mézeskalács házakat vagy mézeskalács figurákat, amelyek nem csak mutatósak, de ehetők is!

A tésztához adhatsz hozzá különféle ízesítőket, például narancshéjat vagy fahéjat, hogy még egyedibbé tegye az ízt. A díszítésnél pedig meríts ihletet a szezonális dekorációkból. Készíts cukormázat, amivel könnyedén dekorálhatsz, vagy használj színes cukorvirágokat és egyéb ehető díszeket.

Egy szép csomagolásban ezek a mézeskalács különlegességek tökéletes ajándékok lehetnek a karácsonyi asztalra, vagy akár egyedi dekorációként is szolgálhatnak.

Az ehető karácsonyi ajándékok elkészítése nem csak szórakoztató, de személyessé is teszi az ünnepek ajándékozását. Az ízesített méz, kézzel készített csokoládé trüffel, színes sütemények, különleges gyümölcslekvárok, karamellizált fűszerezett diók, egyedi teakeverékek és mézeskalács különlegességek mind-mind egyedülálló és finom ajándék lehetnek.

Ha szeretnéd még személyesebbé tenni az ajándékot, ne felejts el szép csomagolást használni, és adj hozzá egy kis képes receptfüzetet vagy egy személyes üzenetet is. Így az ajándék nemcsak finom lesz, hanem emlékezetes is, és garantáltan örömet szerez majd a megajándékozottnak. Az ehető ajándékokkal az ünnepi szezon mindenki számára felejthetetlenné válik.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!