Az őszi időszak varázsa olykor egy finom süteményben rejlik, amely megidézi az évszak jellegzetes aromáit és ízeit. A levendulás méz ebben a receptben egyedi karaktert kölcsönöz a hagyományos süteménynek, megelevenítve az illatos levendula mezők hangulatát. Ez a könnyen elkészíthető sütemény tökéletes kiegészítője az őszi teadélutának vagy egy hűvös esti kávé mellé is mennyei lehet.

A karamellizált méz és a levendula illata egyszerre varázsolja el az érzékeinket, és kényezteti az ízlelőbimbókat. Hagyjuk, hogy a kissé hűvös és szeles őszi napokon ez a recept elhozza az otthonunkba a levendula illatának varázsát.

Levendulás Mézes Sütemény recept

 

Hozzávalók:

 

    250g vaj

    250g kristálycukor

    4 tojás

    250g liszt

    1 csomag sütőpor

    3 evőkanál levendulás méz

    1 teáskanál szárított levendula (opcionális)

    Csipet só

 

Elkészítés:

 

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.  Egy tálban keverd össze a vajat és a cukrot, amíg krémes és habos állagú lesz. Adj hozzá egyenként a tojásokat, közben folyamatosan keverd. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd el a masszát.

 

    Ezután add hozzá a levendulás mézet és a szárított levendulát (ha használsz), majd jól keverd el az egészet.  Öntsd a masszát előkészített tepsibe vagy tortaformába, és simítsd el a tetejét.

 

   Végül  süsd a süteményt a előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarna színű és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.  Hagyd kihűlni, díszítsd kedved szerint majd szolgáld fel szeletekre vágva.

 

Ez a recept egy könnyen elkészíthető, de ízletes süteményt eredményez, amiben a levendulás méz különleges aromája érvényesül. Jó étvágyat kívánok!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!