Ha még nincs, ötleted mit süssél karácsonyra, próbáld ki ezt a finom fűszeres sütőtökös kekszet, amely szinte percek alatt elkészül, és nagyon finom.A sütőtök nem csak azért egy remek alapanyag, mert tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyaggal, hanem azért is, mert kellemes illatával a süteményeket is feldobja. Bátran használd a karácsonyi keksz készítéséhez, mézeskalács fűszerekkel párosítva.

Karácsonyi sütőtökös diós keksz recept

Hozzávalók:

2 bögre tönköly liszt

2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál örült szegfűszeg

1 teáskanál szódabikarbóna

1 bögre puha vaj vagy margarin

1 bögre világos barnacukor

1 bögre sütőtök püré

1 tojás

2 teáskanál vaníliaaroma

2 bögre reszelt fehér csokoládé

1 bögre tört és pirított dió

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy tepsit.

Egy kisebb tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket egy csipet sóval. Egy másik nagyobb tálban keverd össze a tojást, a szobahőmérsékletű vajjal, a cukorral, majd forgasd bele a sütőtökpürét, és a vaníliaaromát. A nedves keverékhez szépen fokozatosan keverd hozzá a száraz keveréket, és a legvégén keverd bele a csokoládét és a diót is.

A masszából vizes kézzel vagy egy kanállal tegyél kis gombócokat a sütőpapírral kibélelt tepsire és nyomkod le őket laposra. A kekszeket tedd be a sütőbe 180 C fokra és kb. 10-12 perc alatt süsd meg őket. A kihűlt kekszeket belemárthatod még olvadt csokoládéba, így még finomabb lesz, vagy díszítsd fel cukormázzal.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!