Szobanövényeinket általában esztétikai szempontok alapján választjuk ki, olyanokkal vesszük körül magunkat, melyek tetszenek. A szobanövények nem csak szépségükkel varázsolnak meghittséget otthonunkba, de hasznos szerepük is van, hiszen tisztítják a levegőt. És léteznek olyanok is, melyek szerencsét hozhatnak a házhoz. 

Bemutatunk 5 olyan szobanövényt, melyek nem csak szépségükkel ajándékoznak meg, hanem szerencsét, bőséget is hozhatnak a házhoz. Ráadásul a gondozásukhoz sem kell különös szaktudás. Válaszd ki, melyik illik otthonodba és hozzád a legjobban!

 

1.Vadkakaó (Pachira aquatica)

 

A vadkakaó egy szemet gyönyörködtető növény. Dél-Amerikából származik, és különlegessége, hogy a törzse palackszerűen megvastagszik. Olyan, akár egy igazi fa, törzzsel és lombbal, és ez a méretét tekintve sem túlzás, ugyanis kifejlett állapotban akár kétméteresre is megnőhet. Ezt figyelembe kell venned akkor, amikor egy ilyen növény beszerzése mellett döntesz. Egyébként egyszerűen gondozható, szereti a meleget a világosságot, és közepes a tápanyagigénye. A vadkakaót pénzfának is szokták nevezni, mert úgy tartják, hogy jó szerencsét hoz, ráadásul energiával tölti fel a környezetét.

 

2.Szerencsebambusz (Lucky bamboo)

 

Bizonyára találkoztál már ezzel a növénnyel virágboltokban és kertészetekben, de olykor még szupermarketekben is felbukkannak. Pénzhozó és szerencsehozó növénynek tartják. Hatalmas előnye, amellett, hogy igen dekoratív, és keleties hangulatot árasztó növény, hogy nem igényel sok törődést, vízkultúrában is tartható. Ez azt jelenti, hogy a növényt vízben állva kell tartani, akár egy vágott virágot. A tápoldatozást meghálálja, és időnként teljesen ki kell cserélni frissre a vizét, ha már állott lesz. Idővel földbe is átültethető.

 

3.Anyósnyelv (Sansevieria)

 

Jó szerencsét és pénzt hozhat a házhoz egy anyósnyelvnek nevezett dísznövény? Úgy tűnik, igen! Mivel nagyon szívós, igénytelen növény, mely az árnyékos helyet és a kiszáradást is elviseli, egyszerű, közönséges növénynek tartják. Ám méltatlan így bánni vele, mivel egy szép kaspóban otthonunk egyik legmutatósabb dísznövénye lehet. Hatalmas előnye, hogy az egyik legjobb légtisztító növény. Egy dolgot nem visel el, ha túl van öntözve, és áll a vízben, ez a végét jelenti. Helyezd el otthonodban, és élvezd a szerencsét, amit magával hoz.

 

4.Majomfa (Crassula ovata)

 

A majomfa vagy más néven pozsgafa, egy kis húsos levelű csoda. Nagyon mutatós pozsgás növény, melyet szintén nem nehéz tartani. Nagyon szereti a napfényt, ám vastag, húsos levelei arra figyelmeztetnek, hogy a túl sok víz árt neki. Nyáron elég hetente egy-két alkalommal meglocsolni, télen még ennél is ritkábban, havonta egyszer érje víz. A túl sok víztől ugyanis elrothad a növény. Vannak köztük törpe fajták, lassú növésűek, és olyanok is, melyekből kedves bonsai formákat nevelnek. Ez a növény arról ismert, hogy mágnesként vonzza a szerencsét, és biztosan ez a legjobb ajándék üzletember ismerősödnek is.

 

5.Vitorlavirág (Spathiphyllum)

 

Ez a kecses, bájos, nyugalmat árasztó szobanövény trópusi eredetű, és ha kedvező áron szeretnénk egy szép, szerencsehozó növényhez jutni, akkor ez a legjobb választás. Könnyű a gondozása, és nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk annak érdekében, hogy virágba boruljon. Ez a kedves növény ugyanis különösebb odafigyelés nélkül, egyszerű gondozással is megteszi értünk, hogy szinte egész évben ontja a fehér virágait. Ennek a virágnak a „vitorlájával” biztosan jó szelet fogunk, mert ismert szerencsehozó tulajdonságáról.

 

Eddig talán hallottál ezeknek a növényeknek a szerencsehozó tulajdonságáról. Most, hogy megismerted őket, már csak rajtad múlik, élsz-e az általuk kínált lehetőséggel, és hiszel-e különleges erejükben. Akár igen, akár nem, a szépségükkel egészen biztosan gazdagítani fognak.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!