Hozzávalók:
Tészta:
300 g liszt,1 evőkanál Koronás cukor,1 csipet só,175 g puha vaj,6 evőkanál (jeges) víz

Töltelék:

1 kg alma,115 g Koronás cukor,50 g Koronás barna cukor,2 evőkanál liszt,2 ek sárgabarack lekvár,1 citrom, leve és héja,1 mokkáskanál szerecsendió,3 g friss reszelt gyömbér,1 csipet fahéj

Elkészítés:

A tésztához összekeverem a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá,
amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe teszem KB fél órára.
Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével.
A cukrokat, szerecsendiót, gyömbért, fahéjat, lisztet összekeverem egy tálba és hozzáadom az almát.



Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom,
és a formába teszem (a szélét is "kibélelem" a tésztával). Megkenem a sárgabarack lekvárral.
Ezután hozzáadom az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom
és 1,5 cm széles sávokat vágok.
Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tészta rács szép barna nem lesz.
Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe és
készre sütöm.

A receptet Szabó Veronika nevű kedves olvasónk küldte be.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!