Két évvel ezelőtt költöztünk Budapestről a Balaton Felvidékre, a tanuhegyek ölelésében fekvő kisvárosba. Tekintettel arra, hogy a ház évek óta lakatlan volt, a kert is az elhanyagoltság jeleit mutatta.  A berendezkedési  folyamat után, neki láttunk a lehetetlennek tűnő feladatnak, a kert  rendbehozásának.

Ötletünk rengeteg volt, segítségünk kevésbé, így férjemmel kettőnkre hárult a nemes feladat. Gyomtalanítottunk,  ástunk, köveket hordtunk, minden szabad hétvégénken próbáltuk feltérképezni a környék kertészeti kínálatát.  Az alapvető koncepció az volt, hogy legyen díszkert, virágoskert, mini levendula ültetvény.

Ami kertünk különlegességét adja, hogy első perctől  kezdve szerettünk volna veteményes és fűszerkertet is kialakítani. Mivel  Budapesten mindössze egy jókora zsebkendőnyi területen volt módunk kertészkedni, így erősen amatőröknek mondanám magunkat.  A fű-tuja kombó kizárt volt, egyedi, nem megszokott kert "berendezést" szerettünk volna.  Rajzoltunk, mértünk,  mi hol legyen és mekkora. Így alakult ki végül a mai kis birodalmunk. Voltak buktatók, kudarcok. Olyan is van, amit most már másképp rendeznék el.

Ennek ellenére megérte a sok munka.  Amikor látjuk a madarakat fürödni az itatóban, amikor "óriás" méretű gyík sütkérezik a napon, amikor a fekete rigók a mi kertünket választják ki költő helynek, amikor látjuk hogyan nevelgetik, terelgetik kis rigóikat.   

Az első illatos újhagymánk, vagy a gyönyörű piros retek, mely alig nagyobb egy cseresznyénél, de a miénk, és sokkal ízletesebb mint a hiperekben kapható társaik.  Az első petrezselymes burgonya saját termésből, vagy a csodás borsóleves.  Amikor megérkezik a június a levendulák veszik át az uralmat.

Teljes pompájukban, illatukkal vonzzák ide a méheket. Mindent beleng  az édes illat. Ősszel az óriás sütőtökök  versenyt virítanak a bársonykákkal, körömvirággal.  Minden évszakban más arcát mutatja  a mi kis paradicsomunk, és ez így jó.  Tulajdonképpen része a lakásunknak, a sok munka mellett lehet relaxálni, napozni, vagy egyszerűen csak figyelni az apró ki életek hogyan bontakoznak ki. Az egyik képen látható, hogy honnan indultunk és hová sikerült eljutunk.  Remélem másnak is sikerül örömet szerezni ezzel. Hát ez a mi kertünk története. 


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!