Eredeti élőhelye Észak Amerika, de ma már hazánkban is egyre több helyen találkozunk vele, parkokban köztereken, kertekben főleg a Balatonon láthatjuk teljes pompájában a nyár közepétől.

Az ecetfa ( Rhus typhina) akár 5 méter magasra is megnő, így csak olyan kertbe ültessük ahol lesz neki bőven helye. Minden évben tősarjakat növeszt, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben elnyomja, a többi növényt ezeket szedjük ki.

Hajtásai finoman szőrösek, levelei szépen szeldeltek, nagyon mutatós lombkoronát nevel. Bár virágai nem jelentősek, a buga termései annál inkább. Nyár közepétől nagy tömegben nyílnak az ágak végén a 20 cm.-es bordó színű szőrös bugák, amelyek a zöld lombozat mellett fantasztikus hatást keltenek.


A fa termését az indiánok pl.dohánnyal összekeverve szívták, de van, ahol átmossák és egy rózsaszín színű limonádészerű italt készítnek belőle.

Ha egy színes szép szoliter növényre van szükség kertünkbe az ecetfa kiváló választás.

Vízigénye kevés, nagyon jól viseli a száraz forró nyári meleg időjárást is. Talajban nem túl válogatós, szinte bármilyen kertben megél. Jól bírja a városi levegőt, így akár a nagyobb forgalmú utak mellé is ültethetjük.

A lombozat ősszel barnás árnyalatúra színeződik így egész évben mutatós szoliter növény lesz belőle. Érzékeny bőrűek kerüljék az érintését, mert a levél és a termés sokszor allergiás reakciót válthat ki.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!