Az olajfák a mediterrán vidékek fő bevételi forrása, spanyol ország, Olaszország, és Franciaország is nagy területeken termeszti az olajfákat, és készítenek belőle Oliva olajt.

Fűzfához hasonlító ágain nőnek a kékes ezüstös levelei, aki egyszer már látta a mediterrán vidékek olajligeteit, az soha nem felejti el a látványt. Ez a gyönyörű növény nagyobb cserépbe vagy dézsába ültetve nálunk is megél, és akár 2 méter magasra is megnőhet. Eleinte lassan ágazik el, de később egyre több mellékágat hoz.


Apró krémszínű virágai a második évtől nyáron virágoznak júliustól augusztusig. Itthon ritkán terem, van, hogy csak két-három évente egyszer hoz termést. A növény kedveli a napsütötte meleg kerteket, több órás napsütésre van szüksége ahhoz, hogy szépen fejlődjön.

A növekedési időszakban öntözzük bőven a növényt, és hetente egyszer adjunk neki tápoldatot. Szaporítani magvetéssel tudjuk.


Mivel magja igen kemény, ültetés előtt a mag felületét célszerű megkarcolni. Néhány helyen szikével vagy késsel vágjunk apró rovátkákat a magba. Ezután helyezzük a magokat 1-2 napra meleg vízbe. Földjét tartsuk nedvesen, és biztosítsunk megfelelő hőmérsékletet számára. A csírázás több hónap is lehet, a körülmények függvényében.

Könnyen alakítható formázható , szinte bármikor visszavághatjuk a növényt, épp ezért bonsainak is ideális alany lehet. Télre vigyük be védett világos helyre, 10 fokos hőmérsékletre. Tavasszal ültessük át a növényt.

Citromfával, leanderrel, és fűszernövényekkel együtt igazi mediterrán hangulatot kölcsönöznek kertünknek.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!