Hozzávalók:
50-60 dkg lapocka (vagy comb)
1 mokkáskanál őrölt koriander
1 mokkáskanál őrölt fenyőmag
1 teáskanál liszt
3 dl vörös bor (lehetőleg száraz)
1 dl tejföl
2 evőkanál áfonyalekvár (vagy ribiszkelekvár)
1 teáskanál mustár
3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.
Elkészítés:
A húst mosás és leszárítás után felszeleteljük, enyhén kiverjük, majd a forró olajon mindkét oldalán pirosra sütjük. A vörös bort összekeverjük a fűszerekkel és a mustárral, majd a hús alá öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, levéből kivesszük és félretesszük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a visszamaradt pecsenyelét behabarjuk. Jól összeforraljuk, végül belekeverjük az áfonyalekvárt. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba, egyet forralunk rajta, majd zsemlegombóccal vagy apró burgonyagombóccal tálaljuk.
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget. Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát. A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!