Hozzávalók:

Fél sült vagy főtt csirke

50 dkg zsenge zöldbab

2 kisebb fej vöröshagyma

3 dl joghurt

3 evőkanál olaj

1 nagy csokor petrezselyemzöld

fél citrom leve

só és cukor, ízlés szerint

1 mokkáskanál őrölt fehér bors

A megtisztított, megmosott, és lecsöpögtetett zöldbabot, 2-3 cm-es darabokra vágom, és nagyon kevés sós vízben (vagy gőzben) megpárolom. Leszűröm és hagyom kihűlni. A sült csirkét kicsontozom, és nagyon vékony metéltre vágom. Egy evőkanál olajon megpárolom a megtisztított, és vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd azt is hagyom kihűlni.

Salátástálba öntöm a zöldbabot, a csirkehúst és a párolt vöröshagymát. Leöntöm a salátamártással, amelyhez a joghurtba belekeverem a citromlevet, a csipetnyi cukrot, a sót, az őrölt fehér borsot, a finomra metélt petrezselyemzöldet, végül az olajat is hozzáadva jól átkeverem a salátát. Lefedve teszem be a hűtőszekrénybe fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek. Zöldbab helyett egyéb zöldséggel is finom, például kelbimbóval, karfiollal és brokkolival.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!