A mindennapi életünk során gyakran keresünk olyan kis praktikákat, amelyek segítenek megnyugtatni az elménket és felfrissíteni a szellemünket. Az illatoknak fontos szerepük van ebben a folyamatban, és az illatpárnák kiváló eszközök lehetnek a pihenéshez, alváshoz vagy egyszerűen csak a szoba kellemes illatához. Ma egy szuper ötletet mutatunk neked, ami nem csak szórakoztató, de a mindennapokban is segíthet a kikapcsolódásban. Megmutatjuk, hogyan készíthetsz saját illatpárnákat lépésről lépésre, és mindezt a levendula csodás illatával. Kezdjük!

  1. Lépés: Készítsd elő az alapanyagokat

Hozz össze mindent, amire szükséged lesz. Szerezd be a kedvenc pamutszövetedet vagy bármilyen légáteresztő anyagot a párnákhoz. Ne felejtsd el a varrás alapanyagait (tű, cérna), a párnatöltetet, és persze a legfontosabbat, a levendula illóolajat.

  1. Lépés: Válassz és méretezz le szövetet

Válaszd ki a kedvenc színed és textúrád pamutszövetét, és méretezd le a párnahuzatokat a kívánt méretre. Ne spórolj a plusz varrásnál!

  1. Lépés: Varrd össze a párnát
  • Válassz egy sima és tiszta munkafelületet a varrásra.
  • Készítsd elő a pamutszövetedet, és helyezd az egyik lapját a munkafelületre.
  • Helyezd rá a másik pamutszövetlapot úgy, hogy a széleik illeszkedjenek egymáshoz.
  • A varrás kezdetekor hagyj meg egy kb. 5 cm hosszú részt, ahol nem varrod össze szöveteket. Ezen a részen keresztül fogod majd betölteni a párnát.
  • Kezdd el a varrást a szövetek egyik sarkánál, és haladj körbe a szélek mentén. Használj körülbelül 1,5 cm varrási szélességet.
  • Figyelj arra, hogy tartsd a varrást, egyenletes és stabil maradjon.
  • Amikor elérted a kiindulási pontodat, hagyj meg egy másik kb. 5 cm-es részt, ahol nem varrod össze szövetet.
  1. Lépés: Töltsd meg a párnát
  • Fordítsd ki a varrott párnahuzatot úgy, hogy a varratok belülre essenek.
  • Most jöhet a párnatöltet. Kezdj a sarkoknál és óvatosan tömd meg a párnahuzatot a kiválasztott párnatöltettel. Ne siess, úgy helyezd el ,hogy egyenletes és szép legyen a töltet.
  • Ügyelj arra, hogy ne tömd túl a párnát, mert akkor nehezebben fog beilleszkedni a varrásba, és elveszítheti esztétikáját.

  1. Lépés: Adj hozzá levendula illóolajat
  • Most, hogy a párnád megtelt, és kívülről már szép, érezd szabadon csepegtetni a levendula illóolajat a párnára. Kezdd kevesebbel, és add hozzá, amíg eléred a kívánt illatintenzitást.
  1. Lépés: Zárd le a párnát
  • Most jöhet a zárás. A maradt nyitott részen keresztül, gondosan varrd össze a szövet széleit. A varratok szép és rendezett külsejűek legyenek, és ne hagyj ki semmilyen részt.
  • Ha végzettél, nézd meg alaposan az egész párnát, és javítsd ki, ha szükséges.

Most már készen is vagy a saját levendula illatpárnáddal! Használd bármikor, és élvezd a friss illatát.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!