Bútoraink közül a legeslegfontosabb az ágyunk. Éppen ezért ez az egyetlen olyan tétel, amin nem érdemes spórolni. Nem csak hangulatunknak ártunk vele, de egészségünkre is káros hatással lehet egy nem megfelelően kiválasztott fekhely.

Bútoraink közül a legeslegfontosabb az ágyunk. Éppen ezért ez az egyetlen olyan tétel, amin nem érdemes spórolni. Nem csak hangulatunknak ártunk vele, de egészségünkre is káros hatással lehet egy nem megfelelően kiválasztott fekhely.

A ‘70-80as években divatosak voltak azok az ágyak, amelyeknél a matrac az ágy szerves részét képezte. Sajnos csak később vált nyílvánvalóvá, hogy ez a megoldás nem a legmegfelelőbb. Ma is kaphatók ilyen modellek, ám sokkal praktikusabbak a külön matraccal vásárolható változatok, amik lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a gerincének és pénztárcájának leginkább megfelelő kombinációt. A kontinentális ágyak további előnye, hogy akár a matrac akár a keret lecserélésével költséghatékonyan változtathatjuk meg fekhelyünket. A hagyományos típusok rajongóinak sem kell lemondaniuk a felnyitható ágyneműtartóról és a kárpitozott fejvégről. Ma már igen széles választék érhető el ezekből is. 

Az ágytípus kiválasztásakor érdemes figyelembe venni hálószobánk és lakásunk méretét, egyéb bútoraink elhelyezkedését, és számba venni azokat a funkciókat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek számunkra. Gondolok itt például az ágy alatti tárolási lehetőségek kiaknázására, ami egy garzonlakás esetében sarkalatos pont. Fontos továbbá a megfelelő megvilágítás, ha a helyiség kialakítása nem teszi lehetővé a megfelelő éjjeli lámpák elhelyezését, akkor érdemes fontolóra venni a beépített világítással rendelkező ágykereteket. További kényelmi szempont az éjjeli szekrény megléte, de itt pontosan fel kell mérni, van-e elegendő rendelkezésre álló hely egy, az ágyra szerelhető megoldásra. 

A mai albérletárak mellett egyre gyakoribb, hogy kis alapterületű, egyszobás lakásban kell helyet találnunk a nappalinak és a hálószobának is. A legfunkcionálisabb ágyak ebben az esetben a kinyitható vagy emeletes, galériaágyak. Előbbi előnye, hogy széles választék áll rendelkezésre, és alacsony belmagasságú helyiségben is alkalmazható. De ha tudjuk magunkról, hogy nem fogunk minden reggel beágyazni, akkor a kanapé funkcióról le kell mondanunk. Jó szolgálatot tehet - de minimálisan 2,7 méteres belmagasság szükséges hozzá - egy galériaágy. Ezek a típusok lehetővé teszik, hogy alul egy kanapét elhelyezve teret nyerjünk a nappalinak, fent pedig csak látszólagos rendet kell tartani.

Akármelyik változat mellett tesszük le voksunkat, döntésünk hosszú időre meghatározza közérzetünket. Ki ne akarna minden reggel frissen és fitten ébredni? Érdemes tehát alaposan átgondolni. 


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!