Pompázatos kertet szeretnénk? Akkor a csodaszép növények telepítése mellett gondoskodnunk kell azok ápolásáról, s többek között öntözésükről is.

Az öntözést megoldhatjuk kézi erővel, locsolókannával is, de ezt egy idő után fárasztónak fogjuk ítélni, főleg ha nemcsak egy aprócska virágoskertünk van, hanem esetleg egy nagyobb területet varázsolunk a növényeinkkel csodaszéppé.

Ha öntözőberendezést szeretnénk telepíteni, akkor annak vízellátását megoldhatjuk szimplán a vízhálózatból, de sok locsolás esetén ez nem biztos, hogy pénztárcabarát megoldás lesz számunkra. Ezzel szemben, ha telepítünk egy kerti kutat, akkor egy jó minőségű berendezéssel, melyet a Pedrollo kerti szivattyúk közül választunk ki, nyert ügyünk lesz.


De miért pont a Pedrollo kerti szivattyúk közül válasszunk?


A cégcsoport gyáraiban készült kerti szivattyúk garantált minőséget képviselnek a szivattyúpiacon, már csak azért is, mert olyan területeket is el tudnak látni a berendezéseikkel, ahol elengedhetetlen szükséglet a víz, így többek között Dél-Afrikában vagy Bangladesben.

A cég alapítójának Silvano Pedrollonak, az volt a célja, hogy a modern szivattyúrendszereivel segítsen a vízhiányos területeken. Tevékenységüknek köszönhetően jelentősen növekedett az ezeken a területeken élők életminősége. Ezért a munkájukért 2002-ben elnyerték a Confindustria díját is.


Milyen a Pedrollo szivattyúk piaci helyzete?


Napjainkban a szivattyúpiac egyik legnagyobb szereplője a Pedrollo, automatizált gyártósoraik megfelelnek az ipari szabványok előírásainak, emellett a minőségbiztosítási eljárásokra is nagy hangsúlyt fektetnek. Jelenleg a világ 160 országában vannak jelen a kerti szivattyúik, a cég több mint negyven éves múltja alatt 2,5 millió szivattyút értékesítettek világszerte.

Ezek a számok egyértelműen a Pedrollo szivattyúk mellett teszik le a voksot. Így persze már teljes mértékben érthető, hogy itthon is méltán közkedvelt márkaként ismerik a vásárlók, szívesen veszik megbízhatósága,  barátságos árképzése és a biztos gyártói háttér miatt.


Milyen termékeket forgalmaznak?


A vállalat típus és rendeltetés szempontjából is többféle szivattyút gyárt és forgalmaz, vannak felszíni szivattyúik, búvárszivattyúik, merülőszivattyúik, amelyekhez természetesen a pótalkatrészeket és tartozékokat is a gyáregységek állítják elő. A Pedrollo szivattyúk termékpalettáját több mint hatvanféle elektromos szivattyúcsalád alkotja.



Ezek a szivattyúk használhatóak házkörüli feladatokra (ilyenek a már említett kerti szivattyúkon túl például a búvárszivattyúk, házi vízművek vagy akár az ásott kút szivattyúk is. persze a háztartáson túl még mezőgazdasági és ipari célokra is használhatóak.

A felszínen használatos szivattyúk típus szempontjából lehetnek perifériás, többlépcsős, centrifugális, önfelszívós, hordozható és ezek permutációinak különböző változatai. A kerti búvárszivattyúik lehetnek perifériásak, többlépcsősek és monoblokk szivattyúk is.


Pontosan mire használhatjuk a Pedrollo kerti szivattyúkat?


Ezen szivattyúk úgy vannak megtervezve, hogy megbízhatóan tudják ellátni a háztartások és ipari létesítmények vízellátását, mindezt minimális karbantartás mellett.

A kerti szivattyúk automata öntözőrendszerekhez is kiválóan passzíthatóak, így könnyedén meg tudjuk oldani a házi kertek és díszkertek öntözését.



Elsősorban a tiszta víz, illetve kémiailag semleges folyadékok szivattyúzására alkalmasak. Utóbbit úgy kell érteni, hogy a szivattyúzandó folyadék nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek károsíthatják a szivattyú alkatrészeit.


Miért jó a számukra?


A gyártó szivattyúi könnyedén telepíthetőek. A talajból felszivattyúzott víz számos olyan nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz, mely zöldebbé, tündöklőbbé varázsolja növényeinket, legyen az magas ágyásos növénykultúra vagy sziklakert. De ha a szobánkba vágott virágot szeretnénk, akkor azok a növényeink is tovább fognak bent tündökölni, hiszen egészségesebbek lesznek, így tovább fogják a lakásunk fényét emelni.


Milyen a Pedrollo szivattyúk használhatósága?


Ezek a berendezések könnyedén csatlakoztathatóak, nem kell hozzá külön szervizt hívni, bármelyik laikus rá tudja csatlakoztatni a rendszerre. Mivel ezek a berendezések alapvetően automatikus működésre vannak tervezve, így ráadásul az üzembe helyezés után nem kell mellettük ott ácsorogni, egyszerűen be kell kapcsolni és már élvezhetjük is, hogy a szivattyú dolgozik helyettünk, s ellátja tiszta kútvízzel a kerti vízellátó rendszerünket.

Ha kerti csapot akarunk hozzá telepíteni, annak sincs akadálya. Manapság már kiváló minőségű és küllemű kerti csapokat lehet vásárolni, ami a legjobban illeszkedik a körültekintően megtervezett kertünkhöz.


Mikor ne vásároljunk ezen kerti szivattyúk közül?


Ha nem szeretnék jó minőségű berendezéssel dolgozni. Ha állandóan a szervizeket akarjuk járni. Esetleg kézi erővel akarjuk a locsolást megoldani. Vagy pedig akkor, ha kőgazdagok vagyunk, és nem számít, hogy a vezetékes vízből öntözünk.

Ha ezek egyike sem igaz ránk, akkor érdemes a Pedrollo kerti szivattyú vásárlását napirendre tűzni, mert csak jól járhatunk a megvásárlásával.


Mire figyeljünk oda mindenképpen a kerti szivattyúk kiválasztásánál?

Nézzük meg, hogy milyen funkciót szánunk neki. Szeretnénk, ha a felszínen egy dizájnos tárolóban ücsörögne a berendezésünk, vagy esetleg a rejtőzködő búvár változatot preferáljuk?



Fontos felmérnünk, hogy mekkora területet szeretnénk öntözni, mekkora vízmennyiségre van szükségünk egy-egy locsolás alkalmával. Ennek függvényében válasszunk a különböző teljesítményű berendezések közül.


Mit érdemes még tudni a kerti szivattyúkról?


Ezek a szivattyúk csendes, alacsony fogyasztású, de nagy hatásfokú berendezések. A cég saját gyártású motorjaival felszerelt készülékek háromfázisú motorral vannak felszerelve, melyek saját ventilátorral vannak biztosítva, így önmagukat tudják hűteni szükség esetén, ennek köszönhetően a túlmelegedés kockázata is ki van küszöbölve.

A Pedrollo kerti szivattyúkra a garancia általában 2 év.


Miért érdemes a márkát forgalmazó üzletekből vásárolni?


A szaküzletekben megfelelő tapasztalattal és ismeretekkel felvérezett szakemberek adnak tanácsot a vásárlóknak, így garantáltan igényeinknek megfelelő berendezést fogunk vásárolni.

A márkaüzletekben akár raktárkészletről is vásárolhatunk, nem szükséges heteket várni egy-egy termékre.

14 nap elállási időt biztosítanak a vásárlók számára, hogy ha meggondolják magukat, akkor vissza tudják vinni a készüléket.

No és persze a lényeg, ami a legfontosabb, hogy kizárólag eredeti minőségű Pedrollo kerti szivattyúk közül lehet válogatni. Így százszázalékosan a gyárból kikerülő termékhez fogunk hozzájutni.

A márkaboltok szerviz-lehetőséget is biztosítanak a szivattyúhoz, szükség esetén a szükséges tartozékokhoz azonnal hozzá is lehet jutni az adott szaküzletben. Ennek köszönhetően akár pár nap alatt újra használhatóvá tud válni a kerti szivattyúnk, így a csodálatos növényeink minimális ideig fognak hiányt szenvedni a friss kútvízből.

A fentiek olvasása remélhetőleg mindenki számára meggyőző volt, s kedves olvasónknak első dolguk lesz, hogy ha kerti szivattyút szeretnénk vásárolni, akkor a Pedrollo szivattyúk között fognak először tájékozódni. Ha pedig segítség kell, akkor a szaküzletekben találunk szakszerű segítséget is!

(X)