A kertekben az ősz beköszöntével sem fogynak el a munkák, sőt, kifejezetten sok feladat vár még ránk a téliesítést megelőzően. Ebben számos eszköz lehet segítségünkre, néhány olyan is, melyekre alapvetően nem is feltétlenül gondolnánk, holott értékes támogatást nyújt.

Nyár végi kertek

Bár egyelőre nem panaszkodhatunk az őszi időjárásra, előbb utóbb az indiánnyár is véget ér és beköszöntenek a komorabb, ködös, hűvös napok. Ez az időszak a kertekben is mozgalmas, legalább annyira, mint a tavaszi vagy nyári hónapok. Az ősz persze egészen más feladatokat teremt és más munkákat igényel tőlünk, az azonban szinte biztos, hogy bőven akad majd tennivaló azelőtt, hogy a külső terek kicsit megpihennek, téli álmot alszanak.

A kerti növények, bútorok téliesítése mellett például nagy feladatot jelent az ősszel lehulló levelek eltakarítása, összegyűjtése. A kert ebben az időszakban új ruhát ölt, egészen másik arcát mutatja, ahhoz azonban, hogy megőrizze szépségét, nekünk is tevékenyen hozzá kell járulnunk. A teendők persze kerttől függően változnak, de bizonyos eszközök mindenütt jó szolgálatot tehetnek. A levegő kompresszor ebből a szempontból talán kevésbé evidens, mégis hatékony berendezés.

Hasznos sűrített levegő

A levegő kompresszor egy széles körben használt berendezés, melynek alapvető feladata meglehetősen egyszerű. Ezen eszközök dolga ugyanis lényegében semmi más, mint a levegő sűrítése és szállítása, vagy épp adott esetben tárolása. Egy levegő kompresszor tehát lényegében a kiindulópontot jelenti, mely aztán számos különböző feladathoz vezethet. Legyen szó akár háztartási munkákról, kisebb-nagyobb műhelyekről, vagy épp ipari szereplőkről, a megfelelő levegő kompresszor mindig megtalálja a helyét.

Ez természetesen ugyanúgy igaz a kertekre is, hiszen egy ilyen berendezés ezen a területen is jó szolgálatot tehet a felhasználóknak. Kérdés persze, hogy a sűrített levegő milyen módon hasznosítható a kerti munkák során. Nos, ahogy a legtöbb esetben, úgy itt is sokszínű a paletta, hiszen ahogy említettük, a sűrített levegő lényegében csupán a folyamatok origója, a többi pedig már rajtunk és kreativitásunkon is múlik.

Tiszta udvar, rendes ház

A levegő kompresszor kertben való alkalmazásának egyik leginkább evidens példáit a különböző tisztítási munkák jelentik. Az ősszel lehulló falevelek összegyűjtése vagy épp a járdák, különböző felületek megtisztításában egy ilyen eszköz kiváló segítség lehet. Bár a boltban kapható, erre dedikált levélfúvók némiképp más elven működnek, egy levegő kompresszor beszerzése ezt és más kérdéseket is képes lehet megoldani. Adott esetben pedig akár nagynyomású, vizes tisztításra is lehetőséget ad.

A levegő kompresszor emellett akár speciálisabb, festési munkákban is segítségünkre lehet. A berendezésekhez kapható különféle kiegészítőkből fakadóan a felhasználási kör akár a beszerzés után is tovább bővíthető. Ezek az eszközök egyszerűségüktől függetlenül és egyben annak köszönhetően számos kreatív módon hasznosíthatók, melyek mindegyike képes lehet hozzájárulni az őszi kerti munkák leegyszerűsítéséhez.



(X)