Hűvös téli estéken nincs is jobb annál, mint egy pohár forralt borral a kezedben, pihenni a kanapén, amely nemcsak a testet melegíti fel, hanem a lelket is átjárja. Ha még nem vagy meggyőzve arról, hogy miért érdemes kipróbálni ezt a klasszikus téli italt, akkor olvass tovább, és garantáltan rájössz, miért lesz a forralt bor a téli kedvenced!

Miért jó télen forralt bort fogyasztani?

 

A forralt bor a hideg hónapokban valódi megváltás. Nemcsak azért, mert finom és kényeztető, hanem az alkoholtartalmának köszönhetően segít a test melegének megőrzésében. Emellett a fűszerek, gyümölcsök és egyéb hozzávalók széles skálája hozzájárul a forralt bor különleges ízvilágához, ami igazán egyedi és felmelegítő élményt nyújt.

 

Milyen borból készítsd el?

 

A forralt bor készítéséhez válassz olyan bort, amit szívesen innál magában is. Az alapanyag minősége nagyban meghatározza az elkészült ital végeredményét. Választhatsz vörös- vagy fehér bort, attól függően, hogy milyen ízélményre vágysz. Egy jó minőségű, közepesen testes bor ideális választás lehet.

 

Hogyan gazdagítsd a forralt bort?

 

A forralt bor receptje alap, de a személyes ízlésednek megfelelően variálhatsz az alapanyagokon. Például fűszerezheted fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval és egy kevés mézzel. Friss narancs- vagy citrushéjjal is gazdagíthatod az ízét, így még frissebb és gyümölcsösebb lesz az ital.

 

Öt forralt bor recept, hogy sose legyen unalmas a téli estéd:

 

Klasszikus Forralt Bor:

 

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

2 dl narancslé

1/2 csésze cukor

1 fahéjrúd

5-6 szegfűszeg

 

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat egy lábasban, majd melegítsd fel közepes lángon anélkül, hogy forralnád. Szűrd le, mielőtt poharakba töltenéd.

 

Fehér Forralt Bor Mandulával:

 

Hozzávalók:

1 üveg fehérbor

½ evőkanál mandulaszirup

1/4 csésze méz

1 vaníliarúd

1 citromkarika

 

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat, majd melegítsd fel alacsony lángon. Ne forrald fel, csak addig, amíg a méz feloldódik.

 

Puncsos Forralt Bor:

 

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

2 dl narancslé

1/2 csésze cukor

1 fahéjrúd

5-6 szegfűszeg

2 cl rum

 

Elkészítés:

Kövesd a klasszikus forralt bor receptjét, majd a végén adj hozzá a poharakba egy kevés rumot.

 

 

Áfonyás Mézes Forralt Bor:

 

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

1 dl áfonyalé

1/4 csésze méz

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

Friss áfonya a díszítéshez

 

Elkészítés:

A hozzávalókat keverd össze egy lábasban, majd melegítsd fel. Díszítsd friss áfonyával.

 

Almás Karamell Forralt Bor:

 

Hozzávalók:

1 üveg vörösbor

2 dl friss alma- vagy almalé

1/2 csésze karamell szirup

1/2 teáskanál őrölt fahéj

Friss alma szeletek a díszítéshez

 

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat egy lábasban, majd melegítsd fel. Díszítsd friss alma szeletekkel.

 Ezekkel a receptekkel garantáltan felpezsdíted a téli estéidet, és a forralt bor örömét élvezheted barátaiddal vagy családoddal együtt. Ne feledd, a forralt bor nemcsak ital, hanem egy egész élmény, amely melegséggel és boldogsággal tölt el télen!

Ezt olvastad már? 3 fantasztikus karácsonyi keksz recept az ünnepekre!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!