A kánikulát sok esetben csakis a kertben lehet elviselni. Az udvaron remek szigeteket, oázist alakíthatunk ki. Akár a teraszon, akár a kertben kívánunk pihenni, mindenképpen szükségünk lesz olyan kerti garnitúrára, amely maximálisan kielégíti a pihenés iránti igényünket. A kertben akkor lesz jó érzés pihenni és relaxálni, ha az rendezett és gondozott. Mi lehet ebben a segítségünkre? Az üde és illatos virágok, amelyek látványa szintén fokozza a nyári hangulatunkat és a lélekre is jó hatással vannak. Hogyan és milyen kerti bútorokat és kiegészítőket válasszunk, hogy a kertben töltött idő valóban a pihenésről, a feltöltődésről és a kikapcsolódásról szóljon? Az üde és illatos virágok, amelyek látványa szintén fokozza a nyári hangulatunkat és a lélekre is jó hatással vannak. Hogyan és milyen kerti bútorokat és kiegészítőket válasszunk, hogy a kertben töltött idő valóban a pihenésről, a feltöltődésről és a kikapcsolódásról szóljon?

Hogyan alakítsuk ki a kertben a pihenés színterét?

A kerti garnitúrák kiválasztása, legyen szó kerti étkező szettekről vagy kerti lounge szettekről, nem olyan egyszerű feladat. Vásárlás előtt sok mindent alaposan meg kell fontolnunk, hiszen csakis ebben az esetben nem fogjuk vásárlást követően megbánni a döntésünket. A kerti garnitúrák többféle anyagban készülnek, így célszerű első lépésként ezzel kapcsolatban döntést hoznunk. Rusztikus az otthonunk? A rattan bútorok ez esetben tökéletesen illeszkednek majd a kertünkbe. A hagyományos kialakítású kert fényét emelik a fából készült kerti bútorok, míg a modern kert alapvető elemei a fémbútorok.

Melyik típust válasszuk? A kerti étkezőszettek elsősorban a kinti étkezések alkalmával hasznosak, míg a lounge szettek lehetővé teszik az ebéd utáni pihenést, szunyókálást, kikapcsolódást. A szabadtéri étkezőgarnitúrák mérete is elemi, hiszen nem mindegy, hogy hány fős a család. Eszerint dönthetünk a két-, a négy vagy a többszemélyes szettek mellett is. A lounge szettek esetében pedig azt kell eldöntetünk, hogy csak kellemesen szeretünk üldögélni a teraszon és a kertben, vagy le is akarunk ott heverni és még a lábunkat is felpakolnánk egy lábtartóra. A kínálat széles, de ha ezekkel tisztában vagyunk, jelentősen le tudjuk szűkíteni a kört.

Ha sokat időt töltünk a kertben és gyakran rendezünk családi, baráti grill partikat, akkor egy nagyobb és hangulatos teret is kialakíthatunk, ahol még egy-két hintaágy és napozóágy is elfér a medence mellett.

Ha viszont zavartalan nyugalomra vágyunk, akkor egy kerti pad lehet nagyon hasznos. Ezzel a kerti bútorral egy saját szentélyt is létrehozhatunk egy nagyobb fa árnyékában és virágokkal körülvéve. Ez azonban némi kerti munkával is jár, de mindenképpen érdemes erőfeszítést tenni, hiszen a kertben békét találhatunk, amely eléréséhez a természet közelsége is hozzájárul. Kültéri növényeink ültetését segítik elő a kaspók és a kültéri virágcserepek. A teraszt pedig függő - és fali virágcserepekkel is dekorálhatjuk.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

 (X)