Napjainkban a Bonsai szó világszerte beépült a köztudatba. Szinte minden kultúra magáévá tette és kialakította saját irányzatát, ügyelve arra, hogy őrizze az ötezer éves örökséget... A bonsai küldetése, hogy a növények, víz, kő, talaj, melyek a természet ajándékai, átkerüljenek az edénybe. Az így történő elrendezés révén, a természet egy  miniatűr művészi dekorációja bont formát, mely művészibb mint bármelyik másik cserepes növény.


A cserepes növények középpontjában a fák vannak, míg a bonsai részletesebb, kifinomultabb és átfogóbb, az egészről szól.
Ha metaforaként használjuk a festményt, akkor a bonsai egyenértékű egy tájképpel vagy kerti kép festésével. A művészeti technikák alkalmazásával: csökkentve a méretet kicsire vagy közepesre, a természeti tájat egy kis edénybe koncentrálja.
A bonsai a táj és az érzelem keveréke, a természetes szépség és a művészi szépség szerves kombinációja, a természetes báj összetartozása, valamint a forma és a szellem együttélése.
Ezért a bonsaira azt is mondhatjuk, hogy a cserepes növények kiteljesedései.
Magyarországon is több generációs hagyománya van, mely főként mesterről tanítványra száll... Az internet korában magunk mögött hagyott megannyi évnek kellett eltelnie, hogy sok ezer ember magáévá tegye ezen csodás hobbit, hogy általuk dinamikus fejlődésbe kezdjen a magyar Bonsai élet! Ennek hozománya, hogy egy sorozat elemeként megrendezésre kerül az első online kiállítás, melyben a Magyarországon rejlő kincseket mutatjuk meg a nagyközönség számára...
Fogadjátok szeretettel a Bonsai Hobby Hungary Facebook közösség kiállítását...

 

Bonsai