A kertedben termett paradicsomból számtalan étel készíthető, mi most egy nagyon finom és gyorsan elkészíthető selymes állagú paradicsomszószt mutatunk be, amelyet felhasználhatsz tésztákhoz, ragukhoz, pizzákhoz is.

A paradicsomszósz elkészítéséhez a legjobb a Róma paradicsom, de számtalan paradicsomfajta alkalmas a befőzésre.

Mindössze néhány hozzávalóra van szükséged, hogy elkészítsd a legfinomabb paradicsomszószt, így soha többé nem fogsz a boltban konzerv paradicsomot vásárolni.

Házi készítésű paradicsomszósz:

Hozzávalók:

1 kg Róma vagy szilva paradicsom

1 evőkanál olíva olaj

3 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál vaj

Só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:

Tölts meg egy nagyobb lábost vízzel, majd forrald fel a vizet. Amikor a víz enyhén forr, tedd bele a paradicsomokat és főzd kb. 35-45 másodpercig. Ezután szedd ki őket egy szedőkanál segítségével és gyorsan tedd bele hideg vízbe. Hagyd, benne a hideg vízbe szintén kb. 30 másodpercig majd szedd ki őket és egy kés segítségével szedd le paradicsom héját,nagyon könnyen leválik majd.

Ezután a paradicsomokat tedd bele egy robotgépbe és turmixold teljesen simára.

Keress egy közepes méretű serpenyőt és önts bele egy kevés olívaolajat, majd kezd el hevíteni. A zúzott fokhagymát alacsony lángon kissé pirítsd le, de vigyázz nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz az íze. Öntsd hozzá a turmixolt paradicsompürét, és kb. 30-40 percig takaréklángon főzd össze.

Gyorsan elkészül a szósz, mivel a paradicsomot már leturmixoltad, így elég neki fél óra a főzésre.

Végül add hozzá a balzsamecetet, és ízesítsd sóval, borssal, ízlésed szerint.

A forró paradicsomszószt töltsd bele tiszta steril üvegekbe, majd fejjel lefelé állítva dunsztold ki őket. Végül címkézd fel és mehetnek a kamra polcra a finom ízletes paradicsomszószok.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!