Bár sokan elképzelni sem tudják, milyen növény az, amely jól érezné magát egy jellemzően nedves levegőjű fürdőszobában, számos ilyen szépség létezik. Segítségükkel remekül feldobhatod ennek a helyiségnek a hangulatát, sőt, igazi dzsungelt is varázsolhatsz a fürdőkád vagy a zuhanyzó közelébe.

Gépészcentrum.hu segítségével összegyűjtöttük a tíz legszebb, fürdőszobában is tartható szobanövényt.

 

  1. Begóniák

A beóniák annyira kedvelik a fürdőszobai légkört, hogy aki rendszerint nem itt tartja, a téli hónapokra akkor is itt talál számukra helyet, ahol a hideg időszakban is remekül érzik magukat. Gondozásuk nagyon egyszerű, a rendszeres friss víz és a 15 Celsius fok feletti hőmérséklet már elég ennek a növény típusnak a boldogságához. Ajánlott azonban mindig alulról locsolni, így elkerülhető az esetleges penész képződése.

 

  1. Buzogányvirág

Ez a más néven dieffenbachia-nak is nevezett növény, hosszú, széles levelekkel rendelkezik, amelyek fehér és zöld színekben pompáznak. Normál esetben a magassága elérheti az 1,50 métert is, bár benti körülmények között ritkán terebélyesedik ekkorára. Mivel kifejezetten igényli a rendszeres nedvességet, a fürdőszobában remekül érzi magát, különösen akkor, ha a hőmérséklet tartósan 15 Celsius fok felett van.

 

  1. Páfrányok

Mivel a páfrányok többsége erdőkben vagy más árnyékos helyeken él, egy nem túl napos, ám nedves levegővel és magas páratartalommal rendelkező fürdőszoba ideális hely a számukra. Élénk színeivel és különleges levélzetével minden fürdőszobának nem mindennapi hangulatot kölcsönöz. Mivel a szárai akár másfél méteresre is megnőhetnek, ajánlott nagyobb alapterületű fürdőszobákba tenni, ahol hamisítatlan esőerdő feelinget alakíthatsz ki vele. Ami fontos a gondozása kapcsán, hogy ne tegyél a cserepe alá vízgyűjtő tálcát, ugyanis gyökerei így könnyen rothadásnak indulhatnak.

 

  1. Bromélia

A nagy levelekkel és színes virágokkal rendelkező bromélia kifejezetten egzotikus hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Azért is érdemes itt elhelyezni, mert nedvességigénye olyan magas, hogy más helyiségekben rendszeresen vízzel kell permetezni a leveleit annak érdekében, hogy egészséges maradjon. Alapvetően nem nőnek nagyra, így kis méretű fürdőszobákba is tökéletes választás.

 

  1. Borostyán

A borostyánról sokaknak a befuttatott kerítések jutnak eszébe, pedig a fürdőszobát is remekül képes feldobni ez a zöld növény. Félárnyékban és magasban érzi magát a legjobban úgy, ha szabadon kúszhat amerre kedve tartja. Sokan kedvelik azért, mert fontos szerepe van a levegő tisztításában.

 

  1. Filodendron

A más néven könnyezőpálmaként is ismert növény kimondottan igényli a párás környezetet, ám nem szabad kitenni közvetlen napfénynek. Kevés öntözés mellett is teljes pompájában mutatkozik, feldobva ezzel a fürdőszoba hangulatát.

 

  1. Dracéna

A Dracéne széles leveleivel kiválóan alkalmas kisebb fürdőszobák ékesítésére is, ugyanis nem nő nagyra. Mivel gondozási igénye alacsony, kezdő szobanövény tartók számára is kifejezetten ajánlott.

 

  1. Vitorlavirág

A nem mindennapi megjelenésű vitorla virág a párás, meleg, félárnyékos fürdőben érzi a legjobban magát. Leveleit nagy hőségben ajánlatos vízzel permetezni, ám ha azt látod, hogy látványosan növekszik, biztos lehetsz abban, hogy remek helyet találtál a számára és a körülmények is ideálisak.

  1. Kroton

A kroton tulajonképpen egy cserje -féle, amely jellemzően 60 – 80 cm magasra nő meg. Különlegessége abban rejlik, hogy levelei keskenyek, és sárgás, pirosas – barnák. A gondozására érdemes nagyon odafigyelni, ugyanis nem bírja a huzatot, emellett pedig mindig kézmeleg, lágy öntözővizet szükséges használni. Mindezt megjelenésével gazdagon meghálálja majd neked.

 

  1. Vízipálma

Végül, de nem utolsósorban a vízipálma sem maradhat ki a sorból. Sötétzöld levelei keskeny szálasak, fonákjuk világoszöld és a kissé botszerű szár végén csokorban nőnek. Fontos, hogy lehetőleg mindig álljon vízben és soha ne menjen 20 Celsius fok akár a hőmérséklet, így érzi ugyanis a legjobban magát.

 

A fentiek alapján jól látható, hogy számos olyan növény létezik, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a fürdőszoba ékei legyenek. Általuk az itt töltött idő különlegessé válik és még nagyobb feltöltődést nyújt egy kellemes fürdő vagy egy jóleső zuhany.

 


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!