Egy kompresszor több mindenre is jó, mint azt elsőre gondolnánk. ezért ha még nincs otthon, mindenképpen érdemes beszerezni. Amennyiben pedig már van, még mindig találhatunk új dolgokat, amikhez jól jön egy ilyen szerszám. Meglepődnénk például, mennyi mindenre használhatjuk a kertben is.

Mi mindenre jó a kompresszor?

A kompresszor korábban gázsűrítő néven volt ismert. Ez volt az az eszköz, amivel felfújtuk a gumimatracot, vagy a kerti medencét. Ez a szerszám lényegében sűrített levegőt hoz létre, ami sokféle feladathoz jelent nagy segítséget. Háztartásba, vagy ipari felhasználásra egyaránt – a lehetőségek tárháza igen széles.

Ha az autó kerekét szeretnénk felfújni, akkor sem kell a benzinkútra rohanni. Ugyanez igaz a kerékpárgumik esetén, ahol szintén gyorsan elérhetjük a megfelelő nyomási szintet. Jól jön továbbá ősszel a kertben is, amikor az avart kell összegyűjteni, és a leveleket összeszedni. Az öntözőrendszer téliesítéséhez is felhasználható, illetve nyáron a  felfújható medence felállításához is hasznos.

Milyen fajtái léteznek?

Többféle kompresszor közül is választhatunk. Persze joggal merül fel a kérdés: milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Tévedni nem nagyon lehet, de azért érdemes ismerni a különbségeket. A dugattyús típusok mellett leginkább a csavarkompresszorokat lehet megkülönböztetni, azonban ezek közül kisebb és nagyobb, illetve akkus vagy benzines kivitel közül is lehet választani. Egy háztartásba ezek ideálisak lehetnek, ipari felhasználásra azonban célszerűbb lehet egy dugattyús kompresszort vásárolni.

Akkus- és elektromos kompresszorok

Napjaink egyik leggyakoribb típusa az akkumulátoros-, illetve elektromos kompresszor. Nagy előnyük, hogy csendesek, és szinte mindenhol használhatjuk, ahol van elektromos áram. Legfőképpen tehát beltéren ideális, de építkezéseken, belső kiépítési területeken is igen nagy hasznát lehet venni.

Benzines kompresszorok

A benzines típus elsősorban olyan területeken lehet ideális, ahol nincs elektromos áram. Egyes fajták pedig nagyobb lóerővel is bírnak, így komolyabb munkákhoz is jól jöhetnek. Kültéren pedig a szomszédok haragja miatt sem kell aggódni.

Dugattyús kompresszorok

A dugattyús típusoknál a levegő sűrítését a dugattyú alternáló mozgása végzi. Ezek általában kisebbek és könnyebbek, mint a csavarkompresszorok. Ebből adódóan otthonra is jobb megoldásnak tűnhet, léteznek azonban kifejezetten ipari dugattyús kompresszorok is.

Zákány Szerszámház, a megbízható webáruház

Egy ilyen szerszám tehát mindig jó a háznál. Amennyiben pedig építkezésen, ipari területen szeretnénk használni, arra is adott a lehetőség.

Forrás: Zákány Szerszámház

Legyen szó kompresszor, vagy egyéb szerszám vásárlásáról, egy megbízható szerszám webáruház széles kínálatában megtalálhatjuk az ideális terméket. Kérdés esetén a Zákány Szerszámház kollégái állnak rendelkezésre, akiktől a rendeléssel kapcsolatban lehet tájékozódni. Az oldalon továbbá részletes leírások találhatók a különböző kompresszorokról, azok felhasználási módjairól.

(X)