20 dkg trappista sajt, 2 fej hagyma, 1 db tyúkhúsleves kocka, 1 dl vörösbor, olaj, só, bors, pirospaprika

 

Nem árulok el nagy titkot, ha bevallom, a marhalábszár pörköltet előző nap szoktam elkészíteni, mert van ideje addig főni, amíg mi el vagyunk az esti foglalatosságainkkal. Ha önkínzással is foglalkozol szabadidődben, nekiállhatsz egy szuszra is, végül is közben is lehet TV-t nézni (csak vigyázz, nehogy odaégjen, már mint a pörkölt)

A marhalábszárat jól tisztogasd meg és kockázd föl. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, adj hozzá jócskán pirospaprikát (közben vedd le a tűzről, mert a paprika odaég), tegyél bele egy leveskockát, rakd hozzá a húst, jól keverd össze és tedd vissza a tűzre. Kevergesd és süsd türelmesen kb. 10 percig, majd szórd meg borssal, öntsd rá a vörösbort és süsd további 10 percig. Ezután sózd meg, öntsd fel vízzel, fedd le és főzd puhára a husit.


A túrót törd össze egy kis sóval. A füstölt szalonnát vágd apróra és olvaszd ki. Főzd ki a tésztát (ne áztasd szét, csak főzd meg) Ha mindezek elkészültek, kerítsd elő a méretes, sütőbe rakható edényedet és kezdj hozzá a tészta béleléséhez. Az edény aljára meríts pár kanállal a sültszalonna zsírjából, és terítsd rá a tészta kétharmadát. Erre borítsd rá a túrót, és egyenletesen terítsd szét. Na, most jön a fincsi pörkölt, próbáld úgy teríteni, hogy mindenhova jusson. (közben azért nagyokat nyelni azt szabad). Ennek tetejére terítsd rá a maradék tésztát, ezt takard be sajttal. Az egész tetejére önts rá a tejfölt, erre pedig a sültszalonnát zsírostul.

Na, most már csak be kell dugni a sütőbe, és addig sütni, amíg a tejföl pirulni kezd.

Életedben nem ettél ilyen finom tésztát! Ha jót akarsz magadnak, ne áruld el senkinek a titkot, miből készült. Legalább rejtélyes maradhatsz. Maguktól úgy sem jönnek rá.

Címkék: túró, tészta, marhahús


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!